Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul lapidar cu care procurorul-șef al DNA `încuie` întrebările privind autosesiarea Direcției în cazul achiziției de BMW: Este posibil orice

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa

Procurorul-șef al DNA a evitat, marți, la aniversarea a 20 de ani de la înființarea structurii să vorbească punctual despre cazuri, dosare sau situații concrete ce ar putea intra în competența instituției pe care o conduce dar a generalizat privind întrebările despre posibila autosesizare în cazul achiziției de mașini BMW de către Poliția română că „este posibil orice„.

Concret, referirea sa a fost nuanțată ulterior magistratul Bologa precizând că referirea generală se referă și mai general la practica curentă a DNA, respectiv de a monitoriza activ presa și de a se autosesiza în cazurile care ridică suspiciuni din partea anchetatorilor DNA și nu la întrebările concrete privind cazul achiziției de la MAI.

„Este una dintre situațiile la care am zis că nu o să mă refer astăzi și nu e vorba doar de aceste mașini sau de altele. Am zis că astăzi este moment aniversar, nu o să vorbim despre cazuri concrete. Este posibil orice.

Vreau să vă spun că Direcția Națională Anticorupție (DNA) s-a sesizat, sau din surse proprii, sau din surse deschise, cum ar fi și presa, de absolut orice a apărut în spațiul public despre suspiciuni de corupție sau suspiciuni de săvârșirea unor fapte de competența noastră, asta este foarte important”, a explicat Bologa.

La fel de lapidar a fost acesta și în cazul dosarului Tel Drum, despre care a menționat sumar că magistratul de caz „scrie soluția„ cu  precizarea că durata de timp poate fi una excesivă dacă numărul actelor de urmărire penală din dosar este unul excesiv.

„Vă dați seama. Dacă sunt mii de acte poate dura. Trebuie avut în vedere fiecare act, fiecare detaliu la soluție”, a explicat, marți Bologa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.