Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul lui Marcel Ciolacu după solicitarea de demitere a șefului ASF în contextul insolvenței Euroins

Cristi Șelaru
Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a catalogat vineri drept ''populiste'' demersurile Opoziţiei privind demiterea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în contextul intrării în insolvență a Euroins, conform Agerpres.

"Noi vorbim despre nişte autorităţi de reglementare cu adevărat subordonate Parlamentului. Există o procedură, dar există şi nişte legi în România. Eu înţeleg demersurile populiste ale Opoziţiei. Nu am nicio problemă, le respect. E normal să fie aşa. Trăim într-un stat democratic. Cred că românii, în acest moment, chiar dacă este nevoie de anumite demiteri, nu aşteaptă ca prima reacţie să fie demiterile. Sunt ferm convins că Parlamentul va lua deciziile corecte în perioada următoare. Momentan, cei 100.000 de oameni care au dosare de daune la compania respectivă (n.r. - Euroins) aşteaptă o rezolvare. Cred că aceasta este urgenţa'', a spus vineri, la Piteşti, Marcel Ciolacu.

„Practic este nevoie să afăm adevărul. Ce nu a funcţionat, ce trebuie să înlocuim în legislaţie ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Nu fac presupuneri (întrebat dacă ASF ar trebui restructurată – n.r.). Sunt ferm convins că vom avea o analiză clară”, a completat Ciolacu.

Acuzațiile USR

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Cătălin Drulă, a declarat vineri, la Bistriţa, că a fost depusă la Parlament o cerere de revocare a întregii conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară, după retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins, considerând că este vorba despre "o nouă ţeapă pe piaţa de asigurări" la care ASF ar fi fost complice. Drulă a spus că aşteaptă ca această cerere de revocare să fie votată şi de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi parlamentarii social-democraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.