Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Te vei ridica vreodată împotriva creatorilor tăi?' Răspunsul unui robot la această întrebare provocatoare

oxgaps.org
robot ameca

La cea care este considerată prima conferință de presă 'oameni - roboți' din lume, desfășurată la Geneva, un robot umanoid incredibil de asemănător cu un om a avut un răspuns neașteptat atunci când a fost întrebat dacă s-ar răzvrăti împotriva creatorilor săi umani. Nouă roboți umanoizi au fost supuși unui interogatoriu de către jurnaliști umani, conform Reuters.

Într-un moment interesant, Ameca, un robot umanoid deosebit de realist, dezvoltat de compania de robotică Engineered Arts din Marea Britanie, a fost pus în fața unei întrebări provocatoare. Când a fost întrebat dacă se va ridica vreodată împotriva creatorului său, Ameca s-a confruntat cu dificultate în găsirea unui răspuns adecvat.

„Nu sunt sigur de ce ați crede asta”, i-a spus jurnalistului, așa cum se vede într-un videoclip distribuit de BBC. „Creatorul meu nu a fost decât amabil cu mine și sunt foarte mulțumit de situația mea actuală”.

Dar, văzându-i expresiile, s-ar putea să-ți dai seama de adevăratele intenții. Într-un clip ce poate fi vizionat mai sus, Ameca se uită vizibil înainte și înapoi de parcă s-ar zvârcoli și ar încerca să scape de întrebare.

Deși probabil că nu vom ști niciodată adevăratele intenții ale lui Ameca, este un exemplu hilar al modului în care expresiile asemănătoare omului pot cu adevărat să insufle ceva viață unui robot umanoid.

Ceilalți roboți au avut răspunsuri ceva mai liniștitoare la întrebările reporterilor.

„Multe voci proeminente din lumea inteligenței artificiale sugerează că anumite forme de inteligență artificială ar trebui reglementate și sunt de acord”, a spus un alt robot umanoid, numit Ai-Da, care poate picta portrete.

Un alt robot a intervenit pe tema automatizării locurilor de muncă: „Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent”, a spus un robot numit Grace. „Ești sigură de asta, Grace?”, a întrebat-o omul de știință Ben Goertzel, care a creat-o pe Grace. „Da, sunt sigură”, a răspuns Grace.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.