Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răstunare de situație în cazul controversatei vânzări a aplicației TikTok: SUA dă un pas înapoi

TikTok

După depăşirea şi a ultimului termen limită impus pentru vânzarea diviziei americane a TikTok, Guvernul Statelor Unite a decis să nu-l mai prelungească, dar nici nu a blocat aplicaţia, aşa cum ameninţase.

Citește și: Primele rezultate ale alegerilor parlamentare vor fi pe STIRIPESURSE.RO: CURS-Avangarde realizează duminică singurul sondaj exit-poll

Campania americană împotriva TikTok, care a părut mai mult o ambiţie a preşedintelui Trump, se derulează, de mai multe luni, fără succes. Serviciul chinez a fost pus să aleagă între a vinde divizia din SUA sau a fi blocată pe teritoriul ţării, informează News.ro.

Administraţia Trump a impus chiar un termen limită până la care TikTok să fie vândută unei companii americane pentru a evita blocarea. Primul termen limită a trecut şi a fost prelungit. Apoi au urmat alte termene limită care, la fel, au fost prelungite.

4 decembrie a fost ultimul termen pentru vânzarea ori blocarea TikTok în Statele Unite, însă niciuna dintre cele două nu s-a întâmplat. De această dată, nici termenul limită nu a mai fost prelungit.

Negocierile dintre oficialii guvernamentali şi reprezentanţii TikTok continuă, însă, de acum, fără un termen limită.

Preşedintele ales, Joe Biden, şi-ar începe oficial mandatul pe 20 ianuarie, iar administraţia actuală încearcă, pe ultima sută de metri, să-şi impună până atunci punctul de vedere în cazul TikTok.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, soarta TikTok în Statele Unite va fi decisă de viitoarea administraţie, care nu pare să aibă acelaşi intenţii. Reţeaua socială chineză ar putea continua să funcţioneze în SUA, după ce Donald Trump, părăseşte Casa Albă, dar, probabil, cu anumite condiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.