Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE de situație. `ATACATORUL` indicat inițial ar fi deja în inchisoare/ VIDEO

Nu e clar încă cine a cel care a intrat cu mașina în oameni la Londra în zona Parlamentului britanic. Cel puţin două persoane au murit în urma atacului terorist care a avut loc miercuri și nici acum nu e clară identitatea atacatorului.

UPDATE: Poliția susține că un martor (un asiatic de 40 de ani) l-a recunoscut pe șofer ca fiind cel care înainte de atac ar fi ocolit de câteva ori zona. Atacatorul conducea un Hyundai i40 despre care poliția a descoperit ulterior că a fost inmatriculat în urmă cu un an în Chelmsford.

BOMBĂ Ăsta e DIVORȚUL ANULUI în România

Dezvăluiri BOMBĂ despre Codruț Marta: Ce mărturisiri i-a făcut lui Florin Chilian

Inițial s-a speculat că ar fi potrivit imaginilor surprinse de jurnaliști, un vechi client al poliției britanice, Trevor Brooks, cunoscut și ca Abu Izzadeen, este un musulman care  a fost condamnat la 2 ani de închisoare, în ianuarie pentru că a încălcat o restricție prin care trebuia să comunice poliției cu câteva zile înainte de a pleca în străinătate. Alături de un alt partener, el a ajuns în Turcia, fără să anunțe autoritățile. Abu Izzadeen a fost prins când încerca să ajungă în București. El și un prieten de-al său plecau din Turcia, dar au fost arestați într-un tren cu direcția România.

Numai că la câteva ore după atac a devenit clar că nu putea fi el deoarece se afla deja în închisoare. Numai că după ce corepondentul Channel 4 a susținut pe post că el ar fi suspectul, fratele lui Trevor Brooks a contactat redacția și a anunțat că fratele lui este în închisoare și nu avea cum să fie acolo.

Cei de la Channel 4 și-au cerut scuze și au dat o declarație în care apără reputația reporterului Simon Israel și susțin că a fost indus în eroare de surse credibile:

Channel 4 said in a statement: "On tonight's Channel 4 News, senior home affairs correspondent Simon Israel quoted a source as saying that the name of the Westminster attacker was believed to be Abu Izzadeen, formerly known as Trevor Brooks.

"During the course of the programme, conflicting information came to light. Channel 4 News is currently looking into this."

Mr Israel tweeted: “The source I trusted, but ultimately I made a mistake. This time I got it wrong. Abu Izzadeen is in prison.”

Channel 4 News editor Ben De Pear tweeted: “Tonight our trusted Correspondent @simonisrael made a mistake in naming the wrong person as the suspect in the parliament attack.

“in years of award winning coverage @simonisrael has rarely been wrong; tonight he was. Abu Izzadeen is in prison & not the suspect”.

Trevor Brooks era un predicator islamist, care s-a remarcat pe străzile capitalei Angliei prin incitare la ură și violență. Abu Izzadeen, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la 2 ani de închisoare în ianuarie, după ce a fost extrădat din Turcia.

Trevor Brooks a fost născut în Marea Britanie, din părinți jamaicani. La vârsta de 17 ani s-a convertit la islam, alături de unul dintre frații săi și și-a luat numele Abu Izzadeen.

content-imagecontent-imagecontent-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.