Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE Comisia Europeană vorbește despre ce se întâmplă în România, după violențele din 10 august: 'NU comentăm situația internă'

Comisia Europeana

Deși inițial, în presa românească, au apărut informații preluate din presa austriacă, despre faptul că reprezentații Comisiei Europene au comentat pe marginea violențelor de la mitingul din 10 august, un purtător de cuvânt al CE a spus că forul european nu se implică în treburile interne de la București.

Pentru jurnalişti este important să-şi exercite meseria liber, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, întrebat despre cazul jurnalistului austriac rănit în timpul protestului desfăşurat vineri la Bucureşti, acelaşi purtător de cuvânt menţionând că executivul comunitar nu comentează asupra situaţiei interne din România, conform unei înregistrări a conferinţei de presă zilnice postate pe website-ul Comisiei Europene.

'Nu putem oferi comentarii despre situaţia internă din România. Legat de cazul cameramanului, în mod categoric este important pentru jurnalişti să-şi exercite meseria liber, fără obstacole', a afirmat purtătorul de cuvânt Christian Spahr, răspunzând unui jurnalist al televiziunii austriece ORF, care a vorbit despre cazul cameramanului rănit şi l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt dacă crede că 'România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE'.

Citește și: S-a aflat cine este bărbatul în alb care a coordonat jandarmii: Are un salariu de lux

Anterior, cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat, în două mesaje postate pe contul său de Twitter, violenţele care au avut loc în timpul manifestaţiei de la Bucureşti, exprimându-şi regretul că printre răniţi figurează şi jurnalişti, dintre care unul lucrează pentru Televiziunea publică austriacă ORF.

"Libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt libertăţi fundamentale ale Uniunii Europene, care trebuie protejate în mod necondiţionat", a subliniat Kurz, a cărui ţară asigură în prezent Preşedinţia prin rotaţie a UE.

Citește și: Anunţ important de la Ministerul Finanţelor: Totul intră în vigoare de la 1 septembrie – mii de oameni sunt VIZAŢI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.