Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație - COTAR renunță la protest. Minuta încheiată azi dimineață

COTAR, protest

COTAR a renunțat pentru două săptămâni la acțiunea de protest de suspendare a transportului de persoane între București și Ilfov, conform unei minute încheiată miercuri dimineața, după o întâlnire cu autoritățile locale, a declarat pentru MEDIAFAX Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Conform minutei, în perioada următoare vor fi identificate trasee suplimentare și capacitățile de transport ale operatorilor, în cadrul unui grup de lucru care a fost înființat. La întâlnirea au participat reprezentanți ai Administrației Publice din Primărie, prefectul municipiului București, reprezentați ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov.

Avocata lui Liviu Dragnea îl nimicește pe Tudorel Toader: 'Lașitatea și duplicitatea s-au făcut evidente'

Reprezentanții Confederației susțineau la momentul anunțului acțiunii de protest, că au luat această decizie, „din cauza faptului că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piață”. Acum șase luni, Autoritatea Metropolitană de Transport a fost desființată, astfel că atribuțiile în privința serviicilor de transport persoane București-Ilfov au fost transferate, în subordinea Primarie Capitalei, respectiv la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (ADITP). „În prezent, nu există nicio procedură de atribuire pe traseele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov”, adaugă reprezentanții COTAR.

Aceștia menționează că autoritățile nu respectă deciziile justiției, hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2017, prin care s-a dispus reluarea atribuirii pe traseele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov, şi nici sentinţa din 2018 a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a dispus reluarea atribuirii pe traseele ce fac legătura între Capitală şi localităţile din Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.