Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Dezinfectantii Hexi Pharma, diluați în limite normale / Realitatea TV

mediafax.ro
hexi pharma

Realitatea Tv anunță o răsturnare de situație în dosarul Hexi Pharma. Cele mai multe teste, realizate de Institutul Cantacuzino, dar și de un laborator din Italia arată că dezinfectanții erau diluați în limite legale. Expertiza Institutului Cantacuzino în cazul Hexi Pharma va ajunge în Cehia pentru conformitate.

Parchetul General susține însă că există și teste neconforme. De asemenea, urmează alte teste de eficiență pe alt lot, a anunțat procurorul general. De asemenea, Procurorul  General a spus că nu se grăbește să sară cu concluziile pentru că nu a primit toate rezultatele şi că unele teste sunt favorabile Hexi Pharma, unele sunt favorabile anchetatorilor, care susţin că produsele puneau în pericol viaţa oamenilor.

„Ne gândim, pregătim teste care să fie efectuate la institute din străinătate. Este o procedură în curs. Este o procedură mai complicată. Rezultatele (produselor Hexi Pharma) sunt de ambele tipuri, și negative, și pozitive. Doar în final se va putea stabili, în ce măsură ele sunt relevante. Relevanța concluziilor este cea finală. Urmează alte teste care se vor efectua și va fi un ansamblu de loturi în final, care vor da tonul”, a declarat Procurorul General, Augustin Lazăr, la sediul CSM.

Forțează Victor Ponta un nou partid? Câți parlamentari l-ar urma/ SURSE

Astfel, din primele informații, testele realizate de Institutul Cantacuzino au infirmat o diluare exagerată, cele mai multe analize arătând că produsele Hexi Pharma ar fi fost diluate în limitele legale, informează realitatea.net.

În momentul în care procurorii au început ancheta în cazul dezinfectanţilor diluaţi au cerut ca mai multe produse Hexi Pharma să fie testate şi la un laborator independent din România. S-a decis ca aceste teste să fie făcute la Institutul Cantacuzino. O parte dintre rezultatele au arătat că produsele Hexi Pharma nu erau diluate, mai precis că diluare era una standard care respectă normele europene.

Rezultatele sunt cel puţin şocante întrucât înainte de teste procurorii şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii spuneau că unele produse erau diluate şi cu 2000%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.