Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul atacului din Crimeea, soldat cu cel puțin 17 morți și peste 40 de răniți: Cine a fost atacatorului și cum i-a ucis pe elevi

Vladislav Rosliakov

Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General de la Moscova a declarat că un elev de 18 ani a deschis focul cu o armă în incinta colegiului politehnic din Kerci (oraş port în Crimeea), după care s-a sinucis, transmite agenţia de presă rusă (oficială) TASS, citând o declaraţie a purtătoarei de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko.

'În mod operativ a fost stabilită identitatea tânărului care a intrat în colegiu chiar înainte de incident, care ţinea în mână o armă de foc, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere. S-a stabilit că acesta este Vladislav Rosliakov, de 18 ani, elev în anul patru la respectivul colegiu', a indicat purtătoarea de cuvânt citată de agerpres.ro.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer Legea pensiilor! Sistemul ar pregăti ‘Marea Pensionare’ – Pensii speciale pe bandă rulantă

Comitetul de anchetă a specificat de asemenea că elevii ucişi au fost împuşcaţi, după ce iniţial autorităţile ruse evocaseră doar explozia unui 'dispozitiv neidentificat'. Dacă iniţial s-a comunicat că a fost explozie din cauza unei scurgeri de gaze, ulterior a fost avansată varianta detonării unui dispozitiv exploziv în cantina şcolii.

'În baza datelor preliminare, anchetatorii consideră că tânărul (Vladislav Rosliakov) a deschis focul asupra elevilor colegiului, după care s-a sinucis', a reiterat Comitetul de anchetă rus, actualizând bilanţul morţilor în scădere, la 17 persoane ucise. 'Examenul preliminar al corpurilor demonstrează că acestea au fost împuşcate', precizează într-un comunicat acest organism însărcinat cu principalele dosare criminale în Rusia, citat de AFP.

Citește și: Liviu Dragnea ‘atacă’ subiectul momentului! Reacție dură

Corpul neînsufleţit al presupusului autor al măcelului a fost descoperit în bibliotecă, la etajul doi al colegiului, cu 'răni de gloanţe', a anunţat Comitetul, fără a preciza dacă acesta face parte din bilanţul de 18 morţi anunţat anterior.

De asemenea, Comitetul de anchetă a recalificat cazul atacului de la colegiul din Kerci din 'atac terorist' în 'crimă cu moartea a două sau mai multe persoane'.

Citește și: Dan Diaconescu a spus tot! Ce face acum fostul mogul al OTV-ului

Totodată, Comitetul antiterorist din Rusia, a subliniat că o bombă nedetonată a fost descoperită la colegiul din Kerci, unde s-a produs şi o explozie, conform postului de televiziune rusesc RBK.

Administraţia din peninsulă a anunţat trei zile de doliu în peninsulă şi a trimis armata şi blindate în acest oraş port la Marea Neagră.

Citește și: Bomba care aruncă-n aer Legea pensiilor! Sistemul ar pregăti ‘Marea Pensionare’ – Pensii speciale pe bandă rulantă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.