Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul Brexitului: Anunțul făcut de premierul Scoției

scotia marea britanie

Scoţia şi-ar putea suspenda efortul de a deveni independentă dacă Marea Britanie evită un "Brexit dur" în care ea pierde accesul la piaţa unică a Uniunii Europene, a declarat vineri şefa guvernului scoţian, Nicola Sturgeon, citată de Reuters.

Nicola Sturgeon a spus că încă vrea ca Scoţia să rămână membru al UE, dar că doreşte să se ajungă la un acord asupra Brexit acceptat de toate entităţile Regatului Unit, informează agerpres.ro.

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

În timp ce Regatul Unit în ansamblu s-a pronunţat într-un vot strâns în favoarea părăsirii UE la referendumul din iunie, alegătorii scoţieni au vrut să rămână în blocul comunitar.

Luna trecută, guvernul scoţian şi-a stabilit poziţia asupra Brexit, inclusiv opţiunea preferată de Sturgeon a unei Scoţii independente ce rămâne în UE.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

"Am fost dispusă şi sunt dispusă să-mi pun deoparte opţiunea preferată de independenţă în UE pentru a vedea dacă putem explora un consens şi o opţiune de compromis", a declarat Sturgeon la radio BBC.

Cu toate acestea, ea a adăugat că orice suspendare a efortului pentru independenţă va fi temporară. "Cred că Scoţia va deveni independentă şi cred că aceasta este direcţia de mers", a spus şefa guvernului scoţian.

Citește și: O LEGENDĂ a sportului se retrage la numai 28 de ani: E medaliat cu aur la două ediții ale Jocurilor Olimpice / VIDEO

Prim-ministrul Theresa May intenţionează să lanseze până la sfârşitul lunii martie negocierile cu UE privind condiţiile părăsirii blocului comunitar. Unii membri ai guvernului de la Londra au sugerat posibilitatea ca Marea Britanie să contribuie financiar la bugetul comunitar şi după ieşirea din UE, dacă în schimb i se va menţine accesul la piaţa unică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.