Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE de situație în cazul liderului Statului Islamic: Anunțul INCREDIBIL care ÎNSPĂIMÂNTĂ lumea făcut de șeful Pentagonului

AFP
 Abu Bakr al-Baghdadi

Ministrul american al apărării James Mattis a declarat, vineri, că presupune că liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, este încă în viaţă, transmit Reuters şi DPA.

''Cred că el trăieşte şi voi avea o altă părere atunci când vom şti că noi l-am ucis. Dar suntem în urmărirea lui - presupun că este în viaţă'', a declarat Mattis într-o conferinţă de presă la Pentagon, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mutare bombă! Cine va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

Anterior în cursul acestei luni, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), a anunţat că deţine 'informaţii confirmate' potrivit cărora Al-Baghdadi a fost ucis, însă oficiali occidentali şi irakieni şi-au exprimat scepticismul faţă de această posibilitate.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a declarat pentru DPA că Abu Bakr al-Baghdadi a murit într-un sat din provincia Deir Ezzor, situată în estul Siriei. El nu a oferit însă alte detalii despre locul şi modul în care liderul jihadist ar fi fost ucis.

Citește și: Dezvăluiri din interior! PSD pregătește un nou proiect bombă

În luna iunie, OSDO a pus sub semnul întrebării un anunţ al forţelor ruse conform căruia Al-Baghdadi ar fi fost ucis în zona oraşului Raqqa, din nordul Siriei, în data de 28 mai. Operaţiunea rusă ar fi vizat o reuniune a conducerii SI şi ar fi dus la lichidarea altor 300 de jihadişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.