Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul plângerii lui Sebastian Ghiță: Informațiile au mai fost INVESTIGATE de procurorii de la PÎCCJ, iar dosarul a fost clasat

captura Romania TV
sebastian ghita dezvaluiri

După ce Sebastian Ghiță a fugit din România și a început seria dezvăluirilor, Parchetul General a deschis un dosar in care s-au facut investigatii privind toate afirmatiile lui Sebastian Ghita, inclusiv despre extradarea lui Nicolae Popa. Cauza a fost clasata la finalul anului trecut.

În cadrul anchetei, procurorii au verificat toate aspectele semnalate de fostul deputat, modul în care au ajuns casetele cu înregistrări la România TV şi dacă a fost ajutat să se sustragă anchetelor. Printre aspectele investigate de procurori s-a numărat și cel legat de extrădarea lui Nicolae Popa, după ce în ianuarie 2017, in cadrul unei inregistrari, Ghita sustinea ca i s-au cerut bani pentru aducerea în tara a lui Popa.

La acel moment, Parchetul General anunta ca s-a stabilit că Nicolae Popa a fost adus în România din Indonezia de Poliția Română, toate costurile fiind suportate de această instituție.

Citeste si CCR a decis când va DEZBATE sesizarea lui Klaus Iohannis privind declasificarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor Parchet - ÎCCJ

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate. În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție", transmitea Parchetul General printr-un comunicat de presă.

Fostul deputat, Sebastian Ghiţă, a declarat, duminica seara, la România TV că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.