Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în Germania: Ce veste a primit Angela Merkel

merkel

Liderul partidului Social Democrat din Germania (SPD), Sigmar Gabriel, nu va fi adversarul Angelei Merkel în lupta politică pentru obţinerea funcţiei de cancelar, transmite marţi Politico, citând publicaţiile germane Stern şi Die Zeit.

Sigmar Gabriel a declarat, potrivit surselor citate, că nu intenţionează să candideze pentru postul de cancelar şi a mai spus că SPD ar trebuie să îl desemneze pentru această funcţie pe fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, scrie agerpres.ro.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

DPA relatează că Gabriel ar urma să devină ministru de Externe după ce actualul deţinător al mandatului, Frank-Walter Steinmeier, va prelua, luna viitoare, funcţia de preşedinte al Germaniei.

În vârstă de 57 de ani, Gabriel este vice-cancelar al Germaniei şi ministru al Economiei. Sondajele arată că actualul lider al socialiştilor are şanse foarte mici de a propulsa partidul spre o victorie la alegerile generale din septembrie.

Citește și: Asta e cea mai PUTERNICĂ locomotivă din lume: La ce temperatură a fost testată

SPD speră să îi învingă pe creştin-democraţii conduşi de Angela Merkel şi să îl desemneze pe viitorul cancelar. În aceste condiţii, Sigmar le-a recomandat colegilor ca Schulz să devină liderul partidului, au declarat pentru DPA surse din formaţiunea de centru-stânga.

Sigmar Gabriel a preluat şefia SPD în 2009. Potrivit sondajelor, partidul se află cu aproape 20 de procente în urma formaţiunii conduse de Angela Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.