Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în UK: A trecut în tabăra pro-UE cu trei zile înainte de referendum

brexit-3

Mai sunt doar trei zile până la referendumul care va decide dacă Marea Britanie rămâne sau nu în Uniunea Europeană. Sondajele arată un echilibru în marja de eroare între tabăra "Leave" şi tabăra "Stay". În acest context tensionat, o figură emblematică a conservatorilor britanici a decis să iasă din campania care susţine ieşirea din UE şi să se alăture celor care susţin rămânerea în blocul comunitar.

Sayeeda Warsi, fostă co-preşedinte al Partidului Conservator, a anunţat că renunţă la susţinerea campaniei de părăsire a UE, din cauza urii şi a xenofobiei promovate de personaje precum Nigel Farage. Momentul de cotitură a fost afişarea unui banner în care apar sute de migranţi la graniţa Sloveniei, cu mesajul "Breaking point". "Suntem gata să spunem minciuni şi să răspândim ura şi xenofobia doar pentru a câştiga o campanie? Pentru mine este prea mult", a declatat Warsi pentru The Times.

content-image

Warsi, care a crescut într-i familie de imigranţi pakistanezi, membră a Camerei Lorzilor, a fost ministru în cabinetul Cameron până la demisia din 2014, în semn de protest faţă de politica guvernului faţă de conflictul Israel-Palestina în Gaza.

"Mă uit la acel grup de oameni (care susţin campania de ieşire din UE - n.r.) şi mă gândesc că nu sunt genul de oameni cu care m-aş urca noaptea într-un autobus. De ce aş vrea ca ei să-mi conducă ţara? Nu vreau ca tabăra 'Leave' să conducă ţara şi nu vreau ca mesajul care vine din această tabără să fie la baza Marii Britanii în care vreau să trăiesc şi în care vreau să-mi cresc copiii", a mai declarat Warsi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.