Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: De ce ar fi fost audiat Blaga la DNA (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga

Vasile Blaga a fost audiat luni dimineaţa la DNA. Potrivit propriilor declaraţii, a fost audiat în calitate de martor, într-un dosar care vizează accidentul rutier produs de şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, la volanul maşinii liderului PNL.

Declaraţiile lui Blaga au ridicat imediat cel puţin un semn de întrebare. Cum accidentele rutiere nu intră în competenţa procurorilor anticorupţie, nu e clar de ce un asemenea dosar ar fi intrumentat de DNA. Singurul scenariu plauzibil vizează un posibil context mai larg, cu fapte de corupţie, în care chestiunea accidentului rutier ar fi fost o mică parte.

Vezi şi: DNA face precizări oficiale despre percheziţiile de la Poliţia Bihor

Potrivit News.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov nu au făcut nicio solicitare la DNA referitoare la audierea lui Vasile Blaga în dosarul accidentului. Din aceasta rezultă că dosarul ce vizează strict împrejurările producerii evenimentului rutier a rămas în cercetatea organelor penale din Braşov, în vreme ce la DNA sunt în verificare alte aspecte privind relaţia Blaga-Popa, derivate dintr-un dosar de corupţie. O alto informaţie interesantă se referă la o sumă de bani descoperită de anchetatori în maşina lui Blaga, accidentată de chestorul Liviu Popa.

La scurt timp după audierea lui Blaga, procurorii DNA au făcut percheziţii la IPJ Bihor şi la chestorul Liviu Popa acasă. Asemenea coincidenţe sunt mai rar văzute, aşa că o legătură dintre cele două acţiuni ale DNA nu este exclusă. De altfel, în acest context, surse juridice precizează că audierea lui Vasile Blaga nu are legătură cu accidentul de maşină, ci ar fi vorba despre un dosar care vizează o mită la IPJ Bihor. Blaga este prieten de familie cu şeful Poliţiei Bihor, fiind originar chiar din judeţul din vestul României.

STIRIPESURSE.RO a formulat o solicitare oficială către DNA, pentru lămurirea faptelor şi persoanelor vizate în dosarul 175/2016. Revenim cu răspunsul DNA.

Vezi şi: Percheziții DNA la Poliția Bihor. UPDATE: Blaga susţine că nu e implicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.