Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: după ce a cerut insistent avioane F-16, Ucraina anunță că nu mai are nevoie de ele pentru contraofensiva din vară

anews.com.tr
f 16

În timpul contraofensivei așteptate împotriva forțelor ruse în această vară, Ucraina va renunța la utilizarea avioanelor de vânătoare F-16, dar va folosi toate armele de la sol, a declarat ministrul apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikov, într-un interviu acordat NHK, relatează Unian.

Reznikov a spus că avioanele F-16 nu vor schimba situația în această vară. El a amintit că unele țări occidentale se antrenează sau s-au oferit să instruiască piloți ucraineni pentru a pilota aceste avioane de vânătoare. Potrivit ministrului, va fi nevoie de timp pentru a instrui piloții ucraineni, iar Ucraina va trebui, de asemenea, să cadă de acord cu partenerii săi cu privire la furnizarea de ingineri și personal tehnic pentru întreținerea și repararea acestor aeronave.

Reznikov a declarat că Ucraina va fi pregătită să desfășoare avioane F-16 abia toamna sau iarna. Va fi nevoie de timp pentru a instrui piloții, precizeză oficialul ucrainean.

Transferul avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina

Piloții ucraineni vor fi trimiși să se antreneze pe avioane de vânătoare occidentale în valuri. Acum a fost formată deja prima listă de aviatori. „Este imposibil să atragem un număr mare de piloți la exerciții în același timp din cauza intensității ridicate a activității aviației noastre pe front”, spune oficialul.

Ucraina va trebui să dezvolte o abordare cuprinzătoare a depozitării avioanelor de vânătoare moderne F-16, pe care le va primi de la parteneri, punctează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.