Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: Fostul vicepreşedinte ANRP susţine că NU a fugit din ţară, ci se va întoarce

Diacomatu Sergiu

Contrat informaţiilor difuzate de Antena 3, Sergiu Diacomatu, fostul vicepreşedinte al ANRP, nu se află în Costa Rica şi nu intenţionează să se sustragă procesului penal în care este implicat.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Diacomatu a afirmat că se află într-un concediu în străinătate, în prezent fiind în Columbia. Acesta susţine că şi-a scurtat vacanţa, iniţial programată până pe 25 aprilie, pentru a fi prezent la termenul din 20 aprilie al procesului său.

"Ar fi interesant cine a lansat ştirea, dar, mă rog, nu mai contează. Voi ajunge în Amsterdam şi din Amsterdam la Bucureşti, pe 19. Am avut bilete până pe 25. Din cauza pericolului de a rata termenul de judecată, am schimbat biletele pentru data de 19", a declarat Sergiu Diacomatu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit ca pe data de 20 aprilie să se desfăşoare ultimul termen în dosarul ANRP, în care sunt judecaţi Sergiu Diacomatu, Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.

"În 15 martie 2011, inculpaţii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan şi Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat şi a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian şi alte persoane", susţin procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.