Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul liderului Statului Islamic dat mort: Anunț exploziv al armatei americane

ISIS anonim

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, este fără îndoială încă în viaţă şi se ascunde probabil în valea Eufratului, a declarat joi un înalt responsabil militar american, citat de France Presse.

"Noi îl căutăm neîncetat. Nu cred că el este mort", a indicat generalul Stephen Townsend, comandantul coaliţiei antijihadiste în Irak şi Siria într-o declaraţie telefonică.

Citește și: ANUNŢ de la Casa Albă: Trump va face o donaţie fabuloasă

Totuşi, generalul Townsend a recunoscut că nu are "nicio idee" unde exact ar putea să se afle al-Baghdadi, dar crede că el ar fi putut să fugă împreună cu alţi jihadişti în valea Eufratului, o regiune care se întinde din Siria până în Irak, după ofensiva coaliţiei şi a aliaţilor locali ai acesteia asupra Mosul, Raqqa şi Tal Afar, bastioane ale Statului Islamic.

"Ultima bătălie împotriva ISIS va fi dată în valea Eufratului", a afirmat militarul american, folosind o altă denumire a Statului Islamic.

"Când îl vom găsi, cred că vom încerca mai întâi să-l lichidăm. Nu merită probabil încercat să fie capturat", a adăugat el, conform Agerpres.

Abu Bakr al-Baghdadi, născut în Irak, a reuşit să scape din strânsoarea americană chiar dacă este vânat de mai bine de peste şase ani. SUA au oferit o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru capturarea sa.

Citește și: Detalii NĂUCITOARE despre ce făceau Jacques Chirac și Claudia Cardinale în nopatea morții prințesei Diana

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) dezvăluise la începutul lunii iulie că al-Baghdadi ar putea să fie mort, pe baza declaraţiilor unor lideri ai Statului Islamic din provincia Deir Ezzor.

Armata rusă a anunţat de asemenea la 22 iunie că există "o mare probabilitate" să-l fi ucis pe Abu Bakr al-Baghdadi, fără să poată însă să verifice această informaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.