Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul zborului MH17, doborât în Ucraina, cu 298 de oameni la bord: 'Eu nu am văzut vreo rachetă BUK'

Business Insider
MH17

Un suspect rus, judecat de către un tribunal olandez cu privire la rolul pe care l-a jucat în doborârea zborului MH17, în estul Ucrainei, în 2014, a declarat marţi că nu a văzut vreo urmă de rachetă de tipul celei cu care acuzarea spune că a fost doborât avionul, relatează AFP.

”Eu nu am văzut vreo rachetă (de tip) BUK”, a declarat Oleg Pulatov într-o înregistrare video filmată în Rusia şi prezentată marţi de către avocaţii săi la Tribunalul din Schiphol, la periferia Amsterdamului.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

Avionul de tip Boeing 777 aparţinând companiei malaysiene Malaysia Airlines, care a decolat la 17 iulie 2014 de la Amsterdam către Kuala Lumpur, a fost distrus în zbor de o rachetă de tip BUK de concepţie sovietică, potrivit anchetatorilor, deasupra zonei războiului cu separatişti proruşi, în estul Ucrainei.

Toate cele 298 de persoane care se aflau la bord, inclusiv 196 de oalndezi, au fost ucise.

Citește și: După atacul terorist de la Viena, Rareș Bogdan reacționează: Doamne ferește! Asta mai lipsea Europei

Ruşii Serghei Dubinski, Igor Gurkin şi Oleg Pulatov, dar şi ucraineanul Leonid Harcenko - patru separatişti cu grad înalt proruşi din estul Ucrainei - sunt acuzaţi de parchetul olandez de crime şi implicare deliberată în doborârea avionului, prin transportarea unui sistem antiaerian de rachete de tip BUK, care a fost folosit de către alte persoane încă neidentificate.

Cei patru - primii suspecţi inculpaţi în dosar - riscă închisoarea pe viaţă.

Citește și: Florin Cîțu a răbufnit după declarația lui Marcel Ciolacu: Cum te mai duci tu acasă la familia ta și te uiți în ochii lor? Aștept să-ți ceri scuze

Numai Pulatov a ales să fie reprezentat de către avocaţi olandezi, iar ceilalţi trei sunt judecaţi în contumacie, scrie news.ro.

Olanda şi Australia au acuzat în mod deschis Rusia de moartea cetăţenilor lor.

Moscova a dezminţit întotdeauna cu vehemenţă orice implicare în doborârea zborului MH17 şi a dat vina pe Kiev.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.