Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în Constanţa: Victorie pentru Arhiepiscopia Tomisului în cazul bisericii scoase la licitaţie

basilica.ro
BOR ortodoxa biserica

Biserica Ortodoxă Română scapă momentan de o situaţie jenantă. Licitaţia pentru biserica din localitatea constănţeană Bugeac a fost anulată, anunţă biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

"Urmare a discuțiilor purtate pe baze juridice între juriștii Arhiepiscopiei Tomisului și executorul judecătoresc, acesta a anulat licitația bisericii din Bugeac. Arhiepiscopia Tomisului va continua medierea pentru rezolvarea datoriei invocate de creditorul parohiei Bugeac", precizează Arhiepiscopia Tomisului.

Citește și: Top MINCIUNI pe care femeile le spun barbatilor

Săptămâna trecută, o biserică din județul Constanța a fost scoasă la licitație de către un executor judecătoresc, din cauza unui litigiu între parohie și firma care a reconstruit clădirea, pentru stingerea unei datorii de aproximativ 360.000 de lei.

În 2009, parohia din localitatea Bugeac a decis reconstruirea vechii biserici, ce data din 1863, iar pentru aceasta a contractat o firmă.

Societatea nu și-a primit însă banii datorați, astfel că a acționat Parohia Bugeac în instanță, iar în vara anului trecut o instanță a Judecătoriei Medgidia a încuviințat executarea silită a debitoarei, respectiv „Parohia Bugeac”, pentru recuperarea sumei de 359.736,31 lei debit şi 300 lei cheltuieli de judecată conform titlului executoriu.

De recuperarea debitului s-a ocupat un birou al unui executor judecătoresc din circumscripția Curţii de Apel Constanţa, iar acesta a stabilit pentru data de 3 aprilie 2019 licitația pentru vânzarea bisericii.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, de care aparține Parohia Bugeac, spuneau însă că, prin lege, astfel de lăcașuri de cult nu pot fi supuse executării, iar o comisie a instituției încearcă să medieze situația.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu pătrunjel – soluţia mai puţin cunoscută care te poate scăpa de 5 kg într-o săptămână .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.