Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în dosarul Ferma Băneasa! Martorul principal, acuzații GRAVE la adresa DNA

sigla dna

Detalii importante ies la iveală în dosarul in care jurnalistul Dan Andronic a fost acuzat de către DNA de sprijinirea Prinţului Paul în retrocedarea unor proprietăţi. Martora Mihaela Alexandroiu, pe a cărei declarație conta mult DNA i-a surprins pe cei aflați în instanță atunci cand a afirmat că numele lui Dan Andronic i-a fost sugerat de către poliţistul judiciar de la DNA, informează România tv.

Din ce in ce mai multe dosare trimise de DNA in instanta pica in momentul cercetarii judecatoresti deoarece martorii afirma ca au fost obligati sau santajati sa declare lucruri false.

La fel se intampla acum in cazul procesului in care Dan Andronic este acuzat de DNA ca l-ar fi sprijinit pe Printul Paul in retrocedarea unor proprietati. In instanta, martora pe care procurorii DNA se bazau a declarat ca numele lui Andronic i-a fost sugerat de catre politistul judiciar. Mai mult, cand avocatii au intrebat-o daca il cunoaste pe jurnalist, martora a raspuns ca nu.

INCIDENT aviatic - Un avion Tarom a fost nevoit să aterizeze de urgență

De asemenea, tot in instanta avocatii au intrebat-o pe femeie daca a fost influentata de cineva, iar martora le-a raspuns: "da, am avut multe lapsusuri si comisarul mi-a sugerat numele lui Dan Andronic".

BOMBA cu ceas, care stă să explodeze - Nu doar Catalonia dorește autonomie. Alte două regiuni visează la independență

În acest dosar, celebru in 2015, comisarul de poliție Mihai Bucurenciu este considerat responsabil de trucarea unor stenograme ale interceptărilor celor acuzați de DNA. Aceste acuzatii au aparut in mai multe dosare ale Directiei Dnticoruptie, inclusiv dosarul Printului Paul.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată în stare de arest la domiciliu pe Remus Truică și Paul al României, în vreme ce Dan Andronic și alți inculpați se află doar sub măsura asiguratorie a controlului judiciar, în dosarul „Ferma Băneasa".

Omul de afaceri Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Paul al României este acuzat de cumpărare de influență în formă continuată, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, iar Dan Andronic este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat în forma aderării și de complicitate la abuz în serviciu.

„Acuzațiile reținute în sarcina inculpaților vizează infracțiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obținerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe. (...) Prin activitatea infracțională desfășurată s-a reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum și a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro.," se arată în comunicatul DNA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.