Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în dubla crimă de la Iași: principalul suspect nu mai vrea să colaboreze cu anchetatorii

marocan suspect dublu asasinat

Marocanul acuzat că i-a ucis pe cei doi tineri în vila de pe Moara de Vânt a fost dus de mascați la audieri. Surse judiciare au precizat că acesta a refuzat să facă declarații. Joi, 23 decembrie, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să primească închisoare pe viață

Ahmed Sami El Bourkardi, studentul marocan acuzat că i-a ucis pe cei doi tineri în vila din Moara de Vânt, a stat față în față cu procurorii ieșeni.

Deși avocatul lui a transmis că acesta vrea să colaboreze cu anchetatorii pentru ca făptașul să fie prins, iată că Ahmed Sami El Bourkardi nu a dat nicio declarație. Anchetatorii cred că își pregătește apărarea, informează bzi.ro.

Ahmed Sami El Bourkardi s-a născut pe 25 iunie 2001 și a ajuns la Iași de doi ani pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”.

Este știut faptul că studenții străini ajunși la Iași formează grupuri și încearcă să fie cât mai uniți posibil. Totuși, prieteniile care se leagă între studenții străini la Iași ascund uneori și părți întunecate.

Dubla crimă din Moara de Vânt a ieșit la iveală în momentul în care rudele lui Youssef Ajniyah au cerut ajutorul Poliției din România după ce tânărul nu a mai răspuns la telefon și nu a ajuns la Bruxelles așa cum era stabilit, pe data de 10 decembrie 2021. Odată sesizată poliția, o patrulă din Iași a mers la adresa indicată în Moara de Vânt pentru a vedea dacă tânărul este bine. Polițiștii au găsit în vila în care locuiau tânărul marocan și iubita lui o adevărată scenă de groază.

În data de 22 decembrie 2021, Ahmed Sami El Bourkardi a fost extrădat din Italia acolo unde a fost capturat, iar în cursul nopții a ajuns la Iași. Încă de la primele ore ale dimineții de joi, Ahmed Sami El Bourkardi s-a pregătit de întâlnirea cu magistrații. „Sami”, așa cum îi spun anchetatorii ieșeni, se pare că poate găsi scuze pentru orice.

El ar fi precizat că a fost în casa colegului său Youssef Ajniyah unde se aflau și Vanesa Burlacu și alte două persoane despre care nu a oferit detalii. A mai spus că după ce a fost acolo și-a dat seama că și-a uitat în vilă un hanorac și că ar fi încercat să-l contacteze pe amicul Youssef Ajniyah să-l poată recupera. A spus că nu a reușit să-l recupereze și a plecat în vacanță în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.