Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în Marea Britanie: Se pregăteşte amânarea Brexit-ului

rfi.fr
Brexit

Un grup de parlamentari britanici influenți plănuiește o inițiativă pentru a prelua controlul asupra procesului de Brexit de la prim-ministrul Theresa May pentru a opri ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, relatează CNN, potrivit Mediafax.

Conform informațiilor obținute de CNN, parlamentarii doresc să inițieze luni un proiect de lege care să înlăture Legea de Retragere a Guvernului și să împiedice varianta ieșirii din UE fără un acord.

CITEȘTE ȘI: Te trezești noaptea? Ce probleme de sănătate poate ascunde ORA la care te trezeşti!

„Insurgența” din Parlamentul britanic s-a consolidat în ultimele zile. Planul B de acord al Guvernului, care va fi prezentat luni și va intra în dezbatere în Camera Comunelor, va fi declarat nul dacă propunerea de lege a parlamentarilor va fi aprobată.

Printre parlamentarii din spatele acestei măsuri se numără conservatorul Nick Boles și laburiștii Yvette Cooper și Hilary Benn. Parlamentarii vor fi nevoiți să obțină timp pentru propunerea lor.

Propunerea legislativă dorește să amâne ieșirea Marii Britanii din UE dacă parlamentarii nu vor găsi o altă soluție mai bună. Prelungirea Articolului 50 va avea nevoie de aprobarea celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.