Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie în Spania: Ce se întâmplă cu extrema stângă

podemos-presser-king

Partidul Popular (PP) al şefului guvernului conservator Mariano Rajoy a câştigat duminică alegerile parlamentare din Spania, în faţa Partidului socialist şi coaliţiei stângii radicale Unidos Podemos, care rămâne a treia forţă, potrivit rezultatelor oficiale parţiale, informează AFP. Anterior, exit-poll-urile dădea Podemos ca a doua forţă politică a ţării.

Potrivit Agerpres, la 21.45 (19.45 GMT), după numărarea a mai mult de 60% din voturi, conservatorii câştigă alegerile cu 31,7% din sufragii şi 135 de locuri în parlament din cele 350. Dacă acest rezultat este confirmat, ei ar obţine zece locuri în plus faţă de ultimele alegeri. 

Pe locul doi s-a plasat Partidul socialist (PSOE), cu 90 de locuri şi circa 23,65% din voturi. 

Coaliţia stângii radicale Unidos Podemos, care a fost anunţată pe locul doi de un exit-poll la 20.00 (18.00 GMT), se plasează a treia, cu 71 de locuri. 

Aceste alegeri au loc la doar şase luni de la ultimul scrutin, care a condus la un parlament fragmentat între patru mari forţe politice: două vechi - PP şi Partidul socialist - şi două noi formaţiuni: Podemos şi Ciudadanos. Acest din urmă partid, centrist şi liberal, ar obţine doar 29 de deputaţi, faţă de 40 anterior, potrivit acestor rezultate parţiale.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.