Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Reacția jurnalistului Ovidiu Vanghele la articolul: 'Jurnalista 'ameninţată' de Biserica Ortodoxă a fost de fapt victima unei glume'

Foto Facebook
diana oncioiu jurnalista

În urmă cu o lună, jurnalista Diana Oncioiu anunța că a fost amenințată telefonic de un individ, care i-a transmis să nu mai scrie despre treburile private ale Bisericii Ortodoxe. "Mi-au spus că îmi vor rupe capul, dacă mai continui să mă documentez", spunea ziarista, la vremea respectivă. UPDATE - Contactat telefonic, Ovidiu Vanghele, co-editor la proiectul jurnalistic „Să fie lumină”, a afirmat pentru STIRIPESURSE.RO că „nu este vorba despre nicio răsturnare de situație” în legătură cu amenințarea la adresa reporterului Diana Oncioiu.

Amenințarea se referea la articolele pe care jurnalista le-ar fi scris despre abuzurile sexuale asupra elevilor de la Seminarul teologic din Huși, dezvăluiri care ar fi dus la îndepărtarea din funcție a episcopului Corneliu Bârlădeanu.

Tânăra a depus plângere la Secția 4 din București, care a demarat imediat o anchetă. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că, săptămâni la rând, judiciariștii au încercat să dea de urma individului care ar fi amenințat-o pe jurnalistă.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Plouă zi de zi, scăpăm temporar de caniculă

Zilele trecute, după investigații ample și interceptări ale aparatului de pe care s-a sunat, polițiștii au dat de urma "infractorului". În urma audierilor, s-ar fi stabilit că cel care a sunat a folosit telefonul unui prieten.

Diana Oncioiu a dat și ea cu subsemnatul în fața anchetatorilor. Numai că surpriza acum a venit! Cei doi tineri luați pe sus de judiciariștii Secției 4 din Capitală au recunoscut că totul ar fi fost o glumă. Mai ales că jurnalista ar fi recunoscut că îi cunoaște pe cei doi.

Cei trei au plecat, împreună, de la secția de poliție, nu înainte, însă, ca cel care a ar fi făcut amenințarea să le spună anchetatorilor că jurnalista Diana Oncioiu își va retrage plangerea.

Diana Oncioiu ne-a contactat telefonic și ne-a transmis că nu-și va retrage plângerea depusă la Secția 4 din București.

*

UPDATE - Contactat telefonic, Ovidiu Vanghele, co-editor la proiectul jurnalistic „Să fie lumină”, a afirmat pentru STIRIPESURSE.RO că „nu este vorba despre nicio răsturnare de situație” în legătură cu amenințarea la adresa reporterului Diana Oncioiu.

„Plângerea își urmează cursul legal, Diana a dat declarații, iar cei care au amenințat-o și-au recunoscut fapta și și-au cerut iertare”, a spus Vanghele, care a precizat faptul că „a fost o glumă este varianta lor”.

„Dacă dai cuiva în cap are importanță că a fost o glumă sau că ai avut o zi proastă? Înlocuiește “dai în cap” cu “suni un jurnalist să-l ameninți că îi rupi capul, dacă mai investighează un fapt”, a exemplificat Vanghele.

Nu în ultimul rând, jurnalistul a subliniat că afirmația că „se cunoșteau cu Diana” este falsă, ei cunoscându-se în contextul acestei documentări.

„S-au cunoscut în contextul acestei documentări, nu „se cunoșteau”. Unul dintre cei descoperiți de poliție a fost sunat de Diana în cadrul respectivei documentări, de aici aveau numărul ei”, a conchis Vanghele, co-editor la „Să fie lumină”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.