Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: PNL și PSD s-au 'despărțit' în 2 județe/ Alin Nica, mazilit de la Timiș

stiripesurse.ro
coalitie pnl psd

Liderii PNL se reunesc în ședința BPN, acolo unde stabilesc candidaturile la alegerile locale. Cea mai tensionată situație este cea de la Timiș, acolo unde actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, a fost scos din joc.

Conform surselor noastre, PSD și PNL vor avea candidați comuni la Timiș. PNL va da candidatul la Primăria Timișoara în persoana lui Nicolae Robu, iar PSD va da candidatul la CJ Timiș, în persoana lui Alfred Simonis.

Ca urmare a acestei decizii, Alina Nica nu va mai fi susținut de către PNL pentru un nou mandat și va fi schimbat din funcția de președinte al PNL Timiș. În locul său ar putea fi trimis președinte interimar europarlamentarul Vasile Blaga.

Răsturnare de situație la Brașov și Bacău

Inițial, înțelegerea din coaliție era ca peste tot unde puterea este deținută de USR, cei de la PNL și PSD să meargă cu candidați comuni.

Între timp, socotelile s-au schimbat, din cauza situație tensionate din teritoriu. Astfel, la Brașov, PSD și PNL vor avea candidat comun la Primăria Brașov, dar vor merge separat la CJ Brașov. Cel care s-a opus puternic unei candidaturi comune cu PSD a fost liberalul Adrian Veștea, în prezent ministru al Dezvoltării și cel mai probabil candidatul PNL la șefia CJ Brașov.

În județul Bacău (primar Lucian Stanciu Viziteu (USR), candidaturi comune la Primăria Bacău - candidatul va fi dat de PSD, Valentin Ivancea. La Consiliul Județean cele două partide vor merge pe liste separate și candidați separați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.