Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație! Recep Erdogan nu vrea Suedia și Finlanda în NATO: motivul liderului turc

Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că nu va aproba obținerea de către Suedia și Finlanda a statutului de membru NATO, a relatat agenția de presă de stat Anadolu.

Ministerul suedez de Externe a anunțat luni că reprezentanți de rang înalt de la Helsinki și Stockholm se vor deplasa "în curând" în Turcia pentru a discuta obiecțiile Ankarei privind aderarea lor la NATO.

Cu toate acestea, Erdogan a declarat că diplomații nu ar trebui să se deranjeze să vină în Turcia pentru a încerca să convingă Ankara să aprobe candidaturile lor la NATO.

"În primul rând, nu vom spune "da" celor care impun sancțiuni Turciei pentru a adera la NATO, o organizație de securitate, în timpul acestui proces", a declarat Erdogan.

Cele două țări nordice au confirmat oficial că vor solicita aderarea la NATO, punând capăt unor decenii de nealiniere militară într-o mișcare istorică determinată de invazia Rusiei în Ucraina.

Turcia a declarat săptămâna trecută că are obiecții față de aderarea celor două țări la NATO, acuzându-le că susțin militanții kurzi pe care Ankara îi consideră teroriști și că nu au extrădat zeci de suspecți de "terorism".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.