Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: Tinerii acuzaţi că au violat o fată de 10 ani au fost eliberaţi. Probele ADN au dezvăluit alt făptuitor

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Răsturnare de situație în cazul violului de acum 2 luni în cartierul brăilean Vidin, în care victima a fost o fată de 10 ani. Cei doi tineri, de 20 și de 30 de ani, reținuți pentru viol au fost eliberați, după ce au apărut noi probe ADN. E posibil ca aceştia să fi recunoscut violul la presiunea anchetatorilor. Procurorul a fost cel care a cerut eliberarea, o altă persoană fiind arestată între timp.

Tinerii au fost eliberați în urma unei decizii a Judecătoriei Brăila, transmite Mediafax. Asta deși ei au recunoscut că au violat victima de mai multe ori, după ce au întâlnit-o pe stradă.

Reprezentanții Judecătoriei susțin că decizia a fost luată după ce anchetatorii au descoperit probe noi care au dus demonstrarea nevinovăției celor doi. În timpul procesului se va stabili de ce au acceptat tinerii să semneze declarațiile incriminatoare, una dintre variante fiind că au făcut-o la presiunea anchetatorilor.

„Pot să vă confirm că au fost eliberați la propunerea Parchetului. Despre presiuni nu am informații, dar cu siguranță se va afla ce s-a întâmplat. În acest dosar au apărut împrejurări noi, după arestarea preventivă a celor doi”, a explicat, pentru MEDIAFAX, reprezentanta Judecătoriei Brăila, Georgiana Streche.

După ce Judecătoria Brăila a decis să-i pună în libertate pe cei doi tineri, procurorii au deschis noi piste care au dus la arestarea preventivă a unei persoane. Identitatea acesteia nu a fost încă dezvăluită, din motive care au legătură cu ancheta penală.

Violul s-a produs la sfârșitul lunii noiembrie. Fata de 10 ani a fost acostată pe stradă de doi necunoscuți care au convins-o să meargă într-o locuință. Aici, prin violență, ar fi fost obligată să întrețină raporturi sexuale cu aceștia, violul fiind confirmat de medicii de la Spitalul Județean Brăila. La scurt timp de la primirea sesizării, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au anunțat că au reușit să-i identifice și să-i depisteze pe cei doi agresori care ulterior s-au dovedit a fi nevinovați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.