Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație! Ucraina jubilează: 'Rusia a speriat constant lumea că are China în spatele său, dar Beijingul s-a distanțat de aşa ceva'

Yahoo.news
Mihailo Podoliak

Mihailo Podoliak, consilierul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, susține că poziția Chinei cu privire la războiul din Ucraina s-a schimbat semnificativ și că nu este așa cum o descrie Rusia, informează RBC, potrivit Rador.

"Poziția Chinei s-a schimbat semnificativ și nu este cea descrisă mult timp de Rusia. Rusia a speriat constant lumea că are China în spatele său. Astăzi (6 aprilie - n.r.), China s-a distanțat de aşa ceva" - a explicat Podoliak, în contextul vizitei liderului francez, Emmanuel Macron, la Beijing.

Consilierul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev menționează că Beijingul nu a adoptat aceeași poziție ca Franța. Cu toate acestea, potrivit lui Podoliak, China nu adoptă poziția despre care Rusia a vorbit întotdeauna.

Context tensionat

Preşedintele Emmanuel Macron i-a cerut lui Xi Jinping "să nu livreze Rusiei nimic care să poată fi utilizat în războiul contra Ucrainei", a subliniat diplomatul francez.

Însă Administraţia de la Moscova a sugerat, joi, excluderea rolului de mediator al Chinei în conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina, subliniind că în acest moment nu se întrunesc condiţiile pentru oprirea confruntărilor militare. Întrebat despre sugestia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ca Beijingul să exercite influenţă asupra Moscovei pentru negocieri în sensul opririi războiului din Ucraina, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: "Sigur că Administraţia Chinei dispune de un potenţial formidabil şi eficace în domeniul serviciilor de mediere. Dar situaţia din Ucraina este complexă, nu există perspective de soluţionare politică. În acest moment, nu avem altă soluţie decât continuarea operaţiunii militare speciale".

Preşedintele Emmanuel Macron a pledat joi, la Beijing, pentru negocieri de pace între Rusia şi Ucraina, evidenţiind rolul important pe care l-ar putea avea China. "Este necesară reluarea discuţiilor cât mai rapid posibil, pentru construirea unei păci durabile", a declarat Emmanuel Macron. "Ştiu că pot conta pe dumneavoastră pentru a readuce Rusia la raţiune şi pe toată lumea la masa negocierilor", a insistat Emmanuel Macron, adresându-i-se preşedintelui Chinei, Xi Jinping.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.