Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare spectaculoasă în Dosarul SIVECO: Ce a făcut Irina Socol

siveco

Răsturnare spectaculoasă în Dosarul SIVECO! Fondatoarea Siveco, Irina Socol, şi-a recunoscut, miercuri, faptele în dosarul de evaziune în care este acuzată de prejudicii de milioane de euro cu programe informatice. În plus, a plătit prejudiciul şi a solicitat instanţei reducerea pedepsei cu o treime, informează Realitatea TV.

Citește și: SURSE Dezlegare la peștele cel mare la DNA: Darius Vâlcov, reținut

„Recunosc acuzaţiile de evaziune fiscală în totalitate şi nu le contest. Solicit reducerea cu o treime a pedepsei, dat fiind faptul că am şi achitat prejudiciul care mi se impută, respectiv 30 de milioane de lei. Dovedesc cu ordine de plată şi note de plată, dar şi extrase de cont”, a declarat Irina Socol, în fața instanței.

Citește și: Un deputat l-a denunțat pe Darius Vâlcov: Ținea seiful la mine acasă

Mai mult, Irina Socol a susţinut că s-a deplasat la Direcţia Naţională Anticorupţie şi că a făcut două denunţuri. Surse judiciare spun că unul dintre denunţuri este în Dosarul „Microsoft”.

Magistratii de la Tribunalul București au formulat o cerere către procurorii DNA, pentru confirmarea denunțurilor făcute de către Irina Socol.

Potrivit anchetatorilor, Irina Socol este acuzată că a încheiat contracte fictive cu firmele unor cetăţeni rromi din Ilfov, pentru a simula cumpărarea unor softuri şi pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. Din 4 noiembrie 2014, Irina Socol se află în arest la domiciliu.

După studierea actelor depuse de avocaţii lui Socol la dosar, în 8 aprilie, instanţa urmează să stabilească dacă îi va înlocui acesteia arestul la domiciliu cu o măsură mai blândă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.