Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE spectaculoasă. Super-pionul din Dosarul Mazăre: Nu am fugit. Sunt doar în vacanță

Strutinsky Sorin
Sorin Strutinsky, om de afaceri din Topul Forbes, acționar la peste 40 de companii, mâna dreaptă a lui Radu Mazăre şi coleg de an cu primarul Constanţei, la Universitatea de Marină Civilă despre care se spune în presă că ar fi trezorierul cuplului Mazăre-Constantinescu susține că nu fuge de procurorii DNA și că se află în vacanță în Bulgaria. Acesta mai susține că nu a fost căutat până acum de procurori și nici la locuința sa nu a fost efectuată vreo percheziție așa cum se relata acum o lună cu prilejul perchezițiilor DNA în Dosarul Mazăre. ”Sunt în vacanță în Bulgaria acum, am mai fost de câteva ori pe acasă, am și votat, nu văd de unde zvonurile astea cu dispariția mea. Oricum, vedeți și dumneavoastră că am același număr de telefon, așadar băieții de la DNA mă pot depista oricând după semnalul GPS, dacă m-ar căuta, doar că nu am fost citat în niciun proces. Nu aș avea de ce să mă ascund. Da, au fost percheziții la mine acasă, într-o perioadă în care eu eram plecat din țară, dar nu se poate spune că am fugit de ele pentru că nu au fost anunțate. Încă nu înțeleg de ce s-au făcut percheziții la mine, într-un dosar de-al lui Radu Mazăre, în care nu am nicio calitate. Oricum, avocatul meu e în țară, stă la dispoziția autorităților, doar că nu l-a căutat nimeni.”, a declarat Sorin Strutinsky pentu presa locală. Citeste si: Se strange latul: Sorin Strutinsky, trezorierul cuplului Mazăre-Constantinescu, a dispărut ***

Portretul „cipriotului” Strutinsky

Botoşăneanul Sorin Strutinsky are 47 de ani şi a fost coleg cu Radu Mazăre la Universitatea de Marină Civilă, specializarea Eletrotehnică, numai că a absolvit-o cinci ani mai târziu decât primarul Constanţei. Sorin Strutinsky este preşedintele Clubului de Volei Municipal, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Volei, preşedinte al filialei constănţene a UGIR-1903.

A început ca acţionar la Neptun TV, alături de foştii colegi de la Institut, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, jurnaliști atunci. A absorbit SOTI TV, înfiinţată din donaţiile familiei Raţiu după Revoluţie. Prin intermediul trustului Conpress, extins în ultimii ani şi în trei judeţe din Moldova, Sorin Strutinsky s-a transformat din datornic către Primăria Constanţa (înainte ca Radu Mazăre să preia frâiele), în salvatorului lanţului de distribuţie a presei din România – RODIPET, prin firma Tutun şi Ziare, aşa cum l-a prezentat chiar preşedintele AVAS în urmă cu câteva luni.

Pe lângă numeroasele firme cipriote, Sorin Strutinsky apare cu numele său și în societăți şi căsuţe poştale din Insulele Virgine şi Antilele Olandeze, zone încă inaccesibile procurorilor români.

Societatea Academică Română s-a judecat cu Radu Mazăre și Primăria Constanței timp de trei ani ca să afle, pe legea liberului acces la informaţiile de interes public, datele contractelor încheiate începând din 2008 cu SC CONPRESS HOLDING SRL (624.960 lei fără TVA), POMACOST SA ( răsaduri de 528.536,16 lei fără TVA), SC SOTI CABLE NEPTUN (publicitate de 2.698.076 lei fără TVA), SC TELEGRAF ADVERTISING SRL (publicitate de 3.697.479 lei fără TVA), MOBITOM SA (mobilier locuri de joacă de 500.000 lei, teren de sport 30.000 lei). Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au fost asociaţi în firmele menţionate până la câştigarea funcţiilor publice, dar mai apar asociaţi  și în Sigma Trading şi Xenoti SRL – deţinătoare a 3 hoteluri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.