Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de infectare a noului coronavirus este în scădere în Polonia

romanialibera.ro
krs polonia

Rata de răspândire a noului coronavirus în Polonia este în scădere, iar autorităţile se aşteaptă să ajungă la 1 în următoarele zile, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii de la Varşovia, potrivit Reuters.

Acest număr este unul dintre cei câţiva indicatori pe care îi urmăresc autorităţile atunci când decid relaxarea restricţiilor pentru populaţie introduse în contextul pandemiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

Potrivit experţilor în sănătate publică, o rată de contaminare de 1 sau mai mare ar face imposibilă relaxarea restricţiilor.

"Rata de reproducere a infectării este în scădere şi ne aşteptăm ca în următoarele zile să ajungă la 1, ceea ce înseamnă că o persoană va infecta cel mult o altă persoană", a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii polonez.

El a mai precizat că autorităţile nu au observat o creştere a numărului de infectări în ultimele zile.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

Polonia a început de luna trecută să ridice câteva dintre restricţii, spunând că izolarea este prea costisitoare pentru economie.

Începând de luni, Polonia intenţionează să redeschidă hoteluri şi centre comerciale, însă acestea nu pot primi deocamdată decât o persoană la 15 metri pătraţi de suprafaţă, potrivit DPA. Zonele de mâncare, centrele de fitness şi locurile de joacă din centrele comerciale vor rămâne închise.

Hotelurile se vor redeschide cu condiţia respectării regulilor de siguranţă. Piscinele şi centrele de fitness din hoteluri vor rămâne închise.

În plus, Polonia permite deschiderea librăriilor şi muzeelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.