Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 continuă să crească în mai multe localităţi din Dâmbovița

Pinterest
coronavirus

Numărul de infectări cu noul coronavirus continuă să crească în Dâmboviţa, autorităţile din acest judeţ constatând, joi, depăşirea pragului de 3 la mie în două localităţi şi depăşirea indicelui de 1,5 la mie în alte cinci. În acest context, în cele şapte localităţi au fost instituite restricţiile privind purtarea măştii şi funcţionarea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de jocuri şi instituţiilor culturale.

"Se constată depăşirea limitei de 3/1.000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Cândeşti (3,72 cazuri/1000 locuitori), Nucet (3,5 cazuri/1000 locuitori). Se constată depăşirea limitei de 1,5/1.000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Dărmăneşti (2,13 cazuri/1000 locuitori), Doiceşti (2,12 cazuri/1000 locuitori), Găeşti (1.66 cazuri/1000 locuitori), Pietroşiţa (1,59 cazuri/1000 locuitori)”, se arată într-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa adoptată joi.
Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’
În aceste condiţii, în cele şapte localităţi au fost instituite măsurile restrictive prevăzute în ordonanţa de urgenţă privind prelungirea stării de alertă, adoptată săptămâna trecută de Guvern.
Printr-o altă hotărâre, adoptată tot joi, CJSU Dâmbovia a decis că toate unităţile de învăţământ din comunele Cândeşti şi Nucet vor funcţiona în scenariul baza scenariului roşu. Tot cursuri online vor organiza şi unităţi didactice din alte localităţi. Este cazul Şcolii Gimnaziale “I. Al. Brătescu Voineşti” Târgovişte, al Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, însă măsura este valabilă şi pentru clasele a V-a – grupa 2, a VI-a – grupa 2, a VII-a – grupa 2, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3 Moreni, clasele a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Şcolii Gimnaziale  “Tudor Vladimirescu” Târgovişte, clasa I B din cadrul Şcolii Gimnaziale “Prof. Paul Bănică” Târgovişte, clasa a XII-a E din cadrul Colegiului Naţional “Constantin Carabella”, clasa în regim simultan Pregătitoare + III din cadrul Şcolii Primare Mărunţişu Costeşti Vale (structură a Şcolii Gimnaziale Costeşti Vale).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.