Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rată de infectare de peste 7 cazuri la 1.000 de locuitori în comuna Măicăneşti din județul Vrancea

smartradio.ro
medici covid test

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în comuna Măicăneşti din judeţul Vrancea a depăşit 7 cazuri la 1.000 de locuitori, a informat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), anunță Agerpres.

Astfel, la o populaţie de 4.408 locuitori, comuna Măicăneşti a înregistrat în ultimele 14 zile o rată a incidenţei de 7,26 cazuri de infectare cu noul coronavirus, în creştere faţă de ziua precedentă.

Situaţia de la Măicăneşti este privită cu îngrijorare de către autorităţi.

"La Măicăneşti, încercăm să mobilizăm echipa mobilă de vaccinare şi încercăm să vedem ce alte soluţii mai putem găsi să vaccinăm masiv în zonă. Privim cu îngrijorare situaţia în evoluţie de la Măicăneşti. Acolo există o şcoală incluzivă şi un centru de bătrâni, sunt persoane cu dizabilităţi pentru care purtatul măştii e destul de complicat. Cei care îi supraveghează au probleme de autoritate în momentul în care poartă masca, pentru că nu sunt recunoscuţi facial, şi sunt nevoiţi uneori să îndepărteze masca. Şi de aici a plecat totul", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

Alte cinci comune din judeţ au rate ale incidenţei ridicate. La Gugeşti, indicele de infectare cu SARS-CoV-2 este de 4,26, la Milcovul - 3,92, la Soveja - 3.38, la Gura Caliţei rata de infectare este de 3,16 cazuri la 1.000 de locuitori, iar la Obrejiţa - 3,08.

Municipiul Focşani a înregistrat o rată de infectare în ultimele 14 zile de 2,36 cazuri la 1.000 de locuitori, în timp ce la nivelul judeţului a fost, miercuri, de 1,56.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.