Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de vaccinare în România urcă spre 50% la populația adultă

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin vaccinare romania judete

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că la nivel naţional, marţi, erau 7,63 milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin şi peste 7,2 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă.

  • "Ca atare, rata de vaccinare cu cel puţin o doză din populaţia totală a României de 19,3 milioane de locuitori, potrivit datelor INS, este de 39,5%. Din populaţia de peste 12 ani, rata de vaccinare este de 45%, iar la populaţia adultă rata de vaccinare este de 47,5%. La nivel european, rata de vaccinare din populaţia adultă este de circa 81% cu cel puţin o doză şi de aproape 70% cu schemă completă", a spus Gheorghiţă.

El a anunţat că în Bucureşti rata de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză este de 65,2%, iar trei judeţe au peste 50% rată de vaccinare, respectiv Cluj, Constanţa şi Sibiu.

Gheorghiță a adăugat că în weekendul 19-21 noiembrie, în cadrul Maratonului de Vaccinare din Bucureşti, au fost vaccinate 15.500 de persoane, iar la nivel naţional s-a observat o scădere cu 15% a numărului de persoane vaccinate faţă de săptămâna anterioară.

"La finalul fiecărei săptămâni, în Municipiul Bucureşti se organizează un Maraton de Vaccinare, care continuă până la sfârşitul acestui an. În weekendul 19-21 noiembrie, au fost vaccinate pentru 15.500 de persoane, în cadrul maratonului de vaccinare, în cele opt centre destinate. De asemenea, la nivel naţional, în acest sfârşit de săptămână, au fost desfăşurate în alte cinci judeţe evenimente de tip maraton de vaccinare, unde au fost vaccinate peste 4.178 de persoane", a spus Gheorghiţă.

În ceea ce priveşte evoluţia vaccinărilor cu doza 1, în săptămâna 15-21 noiembrie în total au fost vaccinate 149.893 de persoane, cu aproximativ 15% mai puţin faţă de săptămâna anterioară.

Şeful CNCAV a menţionat că, în ceea ce priveşte vaccinarea, predomină categoria persoanelor sub 60 de ani, în proporţie de 77% din persoanele nou vaccinate.

"La nivelul unităţilor de învăţământ sunt vaccinate 6.454 de persoane din rândul elevilor, prin intermediul echipelor mobile şi în centrele de vaccinare din unităţile de învăţământ, este practic o creştere de 26% faţă de săptămâna trecută. Avem o creştere de 31% faţă de săptămâna trecută şi în rândul cadrelor didactice şi personalului auxiliar din unităţile învăţământ", a mai spus Gheorghiţă.

El a adăugat că numărul de centre de vaccinare active la data de 22 noiembrie este de 762 - totalizând circa 1.120 de cabinete de vaccinare, cu toate cele patru tipuri de vaccinuri. "Continuă vaccinarea cu echipe mobile, la domiciliu, pentru persoanele greu deplasabile sau nedeplasabile - au fost organizate 172 de echipe mobile în săptămâna precedentă şi sunt peste 9.718 persoane care au fost vaccinate cu aceste echipe mobile", a precizat Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.