Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți ochii pe BNR – Cu cât va fi majorată rata dobânzii de politica monetară / Neoficial se vorbește că aceasta va ajunge la 7% la sfârșitul anului

adevarul.ro
bnr

În acest moment dobânda de referință a BNR este de 4,75%. La acest nivel, indicele ROBOR la 3 luni și la 6 luni a trecut deja de 8%.  În vara lui 2021 era de circa 1,5% (cel la 3 luni ) și 1,64% cel la 6 luni.

Economiștii șefi din bănci au confirmat că vineri, BNR va scumpi banii pentru a tempera inflația, relatează hotnews. ”Ne așteptăm la o creștere de 1 pp, urmată de 0.75 pp și 0.5 pp în ședintele următoare, astfel încât rata dobânzii de politica monetară să ajungă la 7% la sfârșitul anului”, a spus joi Ionuț Dumitru, economistu șef al Raiffeisen Bank.

”Noi credem că BNR va majora vineri rata cheie cu 75 de puncte de bază și va ajunge la 5,50%. Nu excludem posibilitatea de 100 de puncte de bază dar credem că 75 este mai probabil. Pentru final de an vedem dobânda cheie la 6,25% și dobânda pentru facilitatea de creditare la 7,25%, aceasta din urmă fiind instrumentul relevant pentru politica monetară a BNR”, au transmis vineri reprezentanții BCR.

”Estimăm o creștere de 100 de puncte de bază, care ar duce dobânda la 5,75% și care va fi în continuare cea mai mică rată cheie din regiune.

În afară de ședința de politică monetară din august, BNR va mai avea două asemenea ședințe în octombrie și noiembrie. Estimăm că vor avea loc noi creșteri ale dobânzii cheie: una de 50 pb în octombrie și 25 pb în noiembrie, ducând rata cheie la 6,50% până la sfârșitul anului”, spun și reprezentanții ING Bank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.