Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata natalității din China înregistrează o scădere accentuată în anul 2021

CNBC
china coronavirus

23 de provincii și regiuni autonome din China au publicat date demografice privind rata natalității pentru anul 2021. Datele au arătat că nouă provincii au înregistrat o creștere naturală negativă a populației în 2021 și doar două provincii au avut o rată a natalității de peste 1%. Experții au declarat că este puțin probabil ca noua politică a celui de-al treilea copil să inverseze tendința pe termen scurt.

Potrivit China Business Network, în ceea ce privește numărul total de nașteri, patru provincii au avut peste 500.000 de nașteri în 2021, printre care Guangdong, în sudul Chinei, care are cea mai mare economie din China, a fost singura provincie cu peste 1 milion de nașteri - 1.183.100.

În ceea ce privește ratele natalității, doar două din cele 23 de provincii - Guizhou și Qinghai - au avut o rată a natalității mai mare de 1%, informează globaltimes.cn.

"Acesta este un rezultat inevitabil al unei perioade lungi de rată scăzută a fertilității. Se poate prezice că rata de natalitate din China va continua să se reducă timp de mai bine de un secol, iar rata de natalitate în orașele de prim rang va continua să scadă. Politica celui de-al treilea copil poate atenua unele dintre probleme, dar este puțin probabil să inverseze tendința pe termen scurt", a declarat miercuri pentru Global Times Huang Wenzheng, expert în demografie și cercetător.

În general, zonele cu rate ridicate ale natalității sunt concentrate în principal în partea de vest și centrală a Chinei, unde ratele de urbanizare sunt relativ scăzute. Cu toate acestea, Guangdong, în sudul Chinei, și Fujian, în estul Chinei, două provincii de coastă dezvoltate din punct de vedere economic, cu rate ridicate de urbanizare, au, de asemenea, rate ridicate ale natalității. Huang a subliniat că acest lucru se datorează faptului că oamenii din unele orașe din sudul Chinei sunt susceptibili de a avea mai mulți urmași, ceea ce poate fi influențat de cultura strămoșească.

În ceea ce privește rata de creștere naturală, nouă din cele 23 de provincii și regiuni autonome, inclusiv Hebei, Jiangsu, Hunan, Hubei, Shanxi, Chongqing, Mongolia interioară, Shanghai și Heilongjiang au înregistrat rate de creștere negative în 2021. Dintre acestea, Jiangsu, Hubei, Hunan, Mongolia Interioară și Shanxi au înregistrat rate negative de creștere naturală a populației pentru prima dată în ultimele decenii.

Biroul Național de Statistică a raportat la 28 februarie 10,62 milioane de nașteri în China în 2021 , cu o rată a natalității de 7,52 la 1.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.