Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata șomajului din SUA a atins cel mai redus nivel din ultimii nouă ani

www.stirileprotv.ro
Donald Trump fiu

Rata șomajului în SUA a scăzut în luna noiembrie până la cel mai redus nivel de după luna august 2007, după ce angajatorii au creat un număr de locuri de muncă peste așteptări, ceea ce face aproape sigură o majorare a dobânzii de referință de către Rezerva Federală la reuniunea de la mijlocul acestei luni, transmit Reuters și AFP.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, rata șomajului a coborât în luna noiembrie la 4,6%, de la 4,9% în luna octombrie, în condițiile în care luna trecută prima economie a lumii a creat 178.000 de noi locuri de muncă, față de 142.000 de noi locuri de muncă create în luna octombrie. Analiștii intervievați de Reuters mizau pe 175.000 de noi locuri de muncă precum și pe menținerea nemodificată a ratei șomajului la 4,9%. Pe măsură ce piața muncii din SUA se apropie de gradul deplin de ocupare, numărul de noi locuri de muncă create a scăzut de la o medie de 229.000 pe lună în 2015 la medie de 180.000 pe lună în acest an. Cu toate acestea, numărul de noi locuri de muncă create în fiecare lună este mai mult decât suficient pentru a-i absorbi pe nou intrații pe piața muncii. Președintele Rezervei Federale, Janet Yellen, a declarat anterior că economia americană trebuie să creeze 100.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună pentru a putea ține pasul cu creșterea populației active.

În plus, planul câștigătorului alegerilor prezidențiale din SUA, Donald Trump, de a majora investițiile în infrastructură și a reduce taxele ar putea încuraja companiile să facă noi angajări ceea ce ar accelera creșterea economică în următorii ani. Rezerva Federală americană ar putea majora "relativ rapid" dobânda de politică monetară, dacă indicatorii economici vor continua să arate o îmbunătățire a situației pe piața muncii și o redresare a inflației, a afirmat președintele Fed, Janet Yellen, în prima sa intervenție publică de la câștigarea alegerilor prezidențiale americane de către Donald Trump, conform Agerpres. Următoarea reuniune a comitetului de politică monetară de la Fed (Fomc) va avea loc în perioada 13-14 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.