Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ratele vor exploda din nou - BCE anunță a majorat iar dobânda de referință

caleaeuropeana.ro
banca centrala europeana bce

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, joi, majorarea cu 0,5% a componentelor dobânzii de referinţă, în cadrul acţiunilor de reducere a inflaţiei şi de stabilizare a economiei zonei euro, scrie Mediafax.

"Consiliul Guvernatorilor va menţine direcţia majorării semnificative a ratei dobânzilor într-un ritm constant şi le va ţine la niveluri suficient de restrictive pentru a asigura revenirea inflaţiei pe termen mediu la ţinta de 2%. În acest sens, Consiliul Guvernatorilor a decis astăzi majorarea principalelor dobânzi cu 0,5% şi este de aşteptat să urmeze noi majorări", anunţă Banca Centrală Europeană (BCE), într-un comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Consiliul Guvernatorilor a decis majorarea celor trei dobânzi-cheie ale BCE cu 0,50%. În acest context, ratele dobânzilor principalelor operaţiuni de refinanţare, instrumentului marginal de creditare şi depozitelor au fost majorate până la nivelurile de 3,00%, 3,25% şi 2,50%, cu efect din 8 februarie 2023", subliniază BCE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.