Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RAUL CEL MAI MIC! (Analiză de Dana Budeanu)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Florin Cîțu Iohannis Cîțu

Astazi, incalcand toate ordonantele si legile pe care incearca sa le impuna populatiei, Congresul PNL va alege raul cel mai mic…si nu ma refer la Florin Citu.

Cei care participa la congres, vin din organizatiile locale, vin din mijlocul oamenilor, si ei vor trebui sa se intoarca acasa si sa dea explicatii. Orice motiune au semnat, orice promisiune au facut, membrii cu drept de vot vor da socoteala in alegerile locale. Nici unul dintre ei nu o sa isi riste”combinatiile” si “promisiunile” pentru ca asa le-a spus Ruj Roz sau Orban.

Citu ofera votantilor lui, milioane de euro de investit. Ce nu spune Citu, este ca pentru acesti bani, “saracii” vor platii dobanzi, vor suferi de frig, si vor deveni si mai saraci. Acestor “saraci”, votantii lui Citu vor trebui sa le ceara votul la locale, si nici o galeata sau sticla de ulei nu o sa ii mai convinga.

Lui Citu nu ii pasa daca sustinatorii lui vor mai fi pe liste la alegerile locale, pentru ca el va fi cel care le va intocmi si aproba, bineinteles alaturi de #echipacastigatoare.

Odata ales presedinte de partid, Citu va fi obligat de statut sa devina propunerea pentru postul de premier. Asta ar fi un lucru bun, deoarece va tine la distanta USR istii de serviciu sau servicii.

Guvernul va cadea, iar Hohha va trebui sa aleaga un nou om de casa, care sa il protejeze si sa il ajute sa faca o ROMANIE EDUCATA. Singurul om care i-a demonstrat in mai putin de 24h ca se poate baza pe el, este Ministrul Interimar de la Justitie, Lucian Bode…pe fata! Pe spate nu stim, nu?

Astfel Citu, va ramane doar un simplu presedinte de partid, care va incerca sa controleze 2,3 ministere si va disparea cum a aparut la urmatoarele alegeri din partid.

Citu spre deosebire de Orban, nu este genul care sa mearga prin tara, sa ia masa cu toti primarii, sa stea sa le asculte toate aberatiile, sa participle la mini congrese prin tot felul de camine culturale…acesta fiind si motivul pentru care Rares Ruj Roz, a refuzat pe ultima suta de metrii sa devina al 3 lea candidat la conducerea partidului. Poate daca partidul ar fi avut sedii doar pe Riviera Franceza si la bogati in Italia, astazi am fi avut deja un alt castigator. Dar cum ne-a spus presedintele, ghinion Rarese.

Citu nu a platit 6.000 de dolari inapoi unei banci, mult success primarilor care asteapta ca Superman sa isi respecte promisiunile. Omul a uitat ca a facut puscarie 2 zile, sigur o sa isi aduca aminte exact cui si ce a promis.

In schimb, daca oamenii de la congres se decid sa il sustina pe Orban, unul de al lor cum ii place sa se alinte, atunci fiecare votant “anti progres” isi va risca libertatea. Hohha merge personal acolo sa se asigure ca acest mesaj este foarte ferm, si este singura carte pe care o mai poate juca presedintele in acest moment.

Alegerea lui Orban, va insemna disparitia politica a lui Hohha. Orban va deveni premier, USRI revin la guvernare, Stelica la justitie…si Hohha la DNA.

Sansele lui Orban sunt mici, pentru ca in Romania sa “fabrici” un dosar a devenit ceva normal, chiar de suet, iar majoritatea celor care ocupa functiii publice, au ajuns acolo “sprijiniti” sau “sponsorizati” cum le place fatalailor de la USRI sa spuna. Aceste “sponsorizari” trebuiesc onorate, iar din puscarie este imposibil.

Sansele lui Orban sunt foarte mici, doar o nebunie ar mai putea inclina balanta, dar aceasta nebunie ar insemna sacrificarea presedintelui intr-un pact cu USRI si PSD pentru suspendarea lui. Este singura sansa pentru “neascultatori” sa se protejeze in viitor.

Hohha, trebuie si cred ca va castiga alegerile din partid, il va sacrifica pe Citu ca sa isi puna un alt pion la Guvern, va incerca sa controleze mecanismele justitiei, si la terminarea mandatului isi va negocia postul de presedinte al PNL.

Astazi Hohha este “par”, iar la urmatoarea gaura va incerca sa ramana tot pe 0 sau va incerca un “birdie”.

o analiză de Dana Budeanu, preluare APP Verdict

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.