DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Râul Colentina - acumularea Băneasa a fost poluat cu produse uleioase, anunţă Apele Române

ANAR
Apele Romane

Râul Colentina - acumularea Băneasa a fost poluat cu produse uleioase, anunţă ”Apele Române”, care precizează că vor fi montate în continuare baraje absorbante, iar monitorizarea va continua cu privire la mortalitatea piscicolă şi afectarea biodiversităţii, potrivit news.ro.

”În dimineata zilei de 30.05.2020, dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Ilfov - Bucureşti a fost anunţat telefonic, de către dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa (ISU) Bucuresti - Ilfov privind o posibilă poluare cu produs uleios, pe suprafaţa lacului de acumulare Băneasa, pe malul stâng, în zona străzii Gârlei, nr. 90, sector 1 Bucuresti. Poluarea se manifesta prin irizaţii discontinue, pe o lungime de câţiva zeci de metri. Menţionăm că, lacul de acumulare Băneasa se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti(ALPAB)”, anunşţă ”Apele Române”.

Inspecţia Apelor din cadrul SGA Ilfov - Bucuresti împreună cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul Municipiului Bucureşti s-au deplasat la faţa locului de unde au confirmat poluarea apei cu produs uleios şi irizaţii discontinue.

Totodată, reprezentanţii Apelor Române au coordonat din punct de vedere tehnic intervenţia operativă pentru colectarea irizaţiilor discontinue de pe suprafaţa apei. De asemenea, au recoltat probe de apă pentru efectuarea de analize fizico – chimice în laboratorul propriu de calitate a apei (rezultatele analizelor vor fi transmise în timp util instituţiilor implicate în această acţiune).

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

FOTO - INQUAM Photos / Octav Ganea
FOTO - INQUAM Photos / Octav Ganea

”În urma încheierii notei de constatare s-au stabilit următoarele măsuri pe care ALPAB trebuie să le respecte: - se va monitoriza luciul de apă pentru constatarea unei eventuale mortalităţi piscicole sau afectarea biodiversităţii lacului, situaţie în care se vor anunţa imediat GNM-CMB şi SGA Ilfov - Bucureşti; - se vor monta, în continuare, baraje absorbante şi material absorbant până la înlăturarea completă a irizaţiilor de pe lacul Băneasa; - după utilizare, barajele absorbante cu caracter periculos vor fi colectate astfel încât să nu fie afectat spaţiul verde adiacent lacului şi vor fi predate către o societate autorizată în vederea eliminării finale”, a transmis compania.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.