Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un adevărat `RĂZBOI CIVIL` în Venezuela: Morţi şi răniţi înainte şi după deschiderea urnelor / LIVE VIDEO

venezuela explozie

Alegerile de duminică din Venezuela pentru o nouă Adunare Constituantă sunt marcate de violenţe soldate cu victime - morţi şi răniţi - transmit agenţiile internaţionale de presă.

Un candidat a fost ucis în locuinţa sa sâmbătă noaptea, în sud-estul ţării, înainte de deschiderea urnelor, a anunţat parchetul. Mai multe persoane au pătruns în locuinţa din Ciudad Bolivar a lui Jose Pelix Pineda, un avocat în vârstă de 39 de ani, şi l-au împuşcat. Un alt candidat, Jose Luis Rivas, a fost asasinat, tot cu focuri de armă, pe 10 iulie, în timpul campaniei electorale, la Maracay, în nordul Venezuelei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire EXPLOZIVĂ a comisarului Traian Berbeceanu! „Nu este LEGAL”

La Cumana, în statul Sucre din nord-est, a fost doborât cu un glonţ, în zorii zilei de duminică, Ricardo Campos, lider al opoziţiei în vârstă de 30 de ani, au mai informat procurorii.

În capitala Caracas, cel puţin 2 poliţişti au fost răniţi de o explozie, duminică, în timpul unui protest antiguvernamental.

Citește și: Amenda care aproape închide o televiziune! 3 MILIOANE de euro pentru remarci homofobe

Opoziţia venezueleană a chemat la boicotarea scrutinului şi a refuzat să desemneze candidaţi pentru Adunarea Constituantă, pe care o consideră o modalitate de consolidare a puterii preşedintelui Nicolas Maduro. În mai multe localităţi, inclusiv la Caracas, protestatarii au blocat străzi şi s-au ciocnit cu forţele de ordine, deşi guvernul a anunţat că perturbarea procesului electoral poate fi sancţionată cu până la 10 ani de închisoare.

Maduro şi soţia sa au votat primii la o secţie din vestul capitalei. Şeful statului este susţinut de militari şi de magistraţi, dar peste 80% din venezueleni sunt nemulţumiţi de modul în care conduce ţara, iar 72% sunt împotriva reformei constituţionale, potrivit unui sondaj efectuat de institutul Datanalisis.

Citește și: Dispare Coca Cola Zero! Cu ce va fi înlocuită și de ce

Protestele împotriva regimului socialist din Venezuela şi contramanifestaţiile s-au soldat, din aprilie, cu 115 morţi. Criza economică gravă prin care trece ţara a creat penurii de alimente şi produse de primă necesitate şi probleme în sectoare publice vitale, inclusiv în serviciile medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.