Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI comercial între SUA şi UE? Ce spune ambasadorul american în Germania

sua ue

Richard Grenell, ambasadorul Statelor Unite în Germania, a declarat că nu există pericolul izbucnirii unui război comercial între Uniunea Europeană și Statele Unite, pe fondul deciziei Washingtonului de a crește tarifele la importurile de oțel și aluminiu, relatează Deutsch Welle, potrivit Mediafax.

”Nu va fi niciun război comercial. Percepția este greșită. Discutăm deja cu aliații noștri pentru a rezolva problemele. Washingtonul așteaptă propunerile UE”, a declarat ambasadorul SUA din Germania, în cadrul unui interviu publicat, sâmbătă, de ziarul german Funke.

Vezi şi: Redă sănătatea dinţilor: Pasta de dinţi pe care o poţi prepara acasă

Preşedintele Donald Trump a invocat prevederile unei legi comerciale din anul 1962 pentru a impune taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, pentru protejarea producătorilor americani. Casa Albă a anunţat prelungirea până la 1 iunie a excepţiilor temporare de la aceste taxe în relaţia cu Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul. Au fost semnate acorduri permanente de exceptare cu Argentina, Australia şi Brazilia.

Richard Grenell a mai precizat că Washingtonul se așteaptă ca UE să joace un rol pentru a aduce Iranul la masa negocierlor, în contextul retragerii SUA din acordul nuclear semnat în 2015.

Vezi şi: Secretul longevităţii din Asia: Sucul care previne cancerul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.