Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război în coaliție: PSD se impune în fața PNL și ALDE, în Senat

Ultima Ora breaking news

Proiectul legislativ care prevede trecerea de la alegerea primarilor într-un singur tur la alegerea primarilor în două tururi a stârnit o adevărată ruptură în coaliția de guvernare pentru că cei de la PSD și ALDE au votat în mod diferit.

În Senat, cei de la opoziție nu au reușit să strângă numărul necesar de voturi, iar PSD a reușit genereze o lipsă a cvorumului pentru adoptarea unei legi organice. Pentru că legea avea fix astăzi termenul de adoptare tacită, legea cu alegerea primarilor în două tururi va pleca la Camera Deputaților cu raport de respingere și aici urmează a se tranșa lucrurile.

"Am avut o scurtă şedinţă de coaliţie, unde printre alte subiecte am discutat despre modul în care vom vota pe propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. Colegii mei din ALDE deja au făcut diferite declaraţii foarte clare, lipsite de echivoc, şi anume că ALDE susţine ideea de alegere a primarilor în două tururi. Sigur că colegii noştri din ALDE care sunt primari în funcţie ar prefera să rămână actualul sistem cu un singur tur de scrutin. Însă noi considerăm că este mai avantajos pentru noi şi pentru un exerciţiu democratic la alegeri mai complet ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin. Colegii din PSD au o părere opusă. Ne-am informat reciproc aş spune poziţiile pe care dorim să le adoptăm şi avem fiecare considerentele proprii pentru a adopta o anumită poziţie", a afirmat luni Tăriceanu.


El a precizat că votul pentru acest proiect de lege "nu înseamnă că în cadrul Coaliţiei sunt alt gen de probleme", majoritatea parlamentară fiind "la fel de stabilă".

O altă poziție extrem de importantă a fost cea a senatorilor UDMR, care nu au susținut proiectul de lege.

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali se află pe ordinea de zi de luni. a plenului Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.