Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI în Fâșia Gaza: Armata israeliană a UCIS trei protestatari palestinieni, alți 150 sunt răniți / VIDEO

palestina israel palestina violente confruntari

Forţele israeliene au împuşcat mortal vineri trei palestinieni şi au rănit alţi 150, au anunţat responsabili medicali, în urma protestelor declanşate de decizia Statelor Unite de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel, şi aflate deja în a doua săptămână, transmite Reuters.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în Fâşia Gaza, unde mii de palestinieni s-au strâns pentru a arunca cu pietre asupra soldaţilor israelieni aflaţi dincolo de bariera de beton şi metal care închide ermetic frontiera enclavei palestiniene cu Israel.

Citește și: Prins în „flagrant”! Florin Iordache văzut cu două persoane de la CCR în contextul controverselor de pe legile Justiției

Potrivit surselor medicale, doi protestatari, dintre care unul aflat în scaun cu rotile, au fost ucişi, iar 145 au fost răniţi, scrie agerpres.ro.

În Cisiordania ocupată, un protestatar a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi de tiruri israeliene, au indicat medici.

Citește și: Declarație incredibilă a unui fost ministru! Ce n-au avut românii NICIODATĂ după abdicarea Regelui Mihai, până ACUM

Conform militarilor israelieni, unul din palestinieni a fost împuşcat după ce a înjunghiat şi rănit, nu foarte grav, un membru al echipei lor.

Martori citaţi de Reuters afirmă că palestinianul avea asupra lui un cuţit şi purta ceea ce părea a fi o centură explozivă. Un medic palestinian a afirmat însă că centura era falsă.

Citește și: Protecția Consumatorului câștigă o nouă bătălie cu băncile! Lovitură pentru instituțiile bancare

Potrivit armatei israeliene, în jur de 3.500 de palestinieni au manifestat violent, vineri, în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza. Soldaţii au făcut uz de mijloace antirevoltă şi au tras în mod selectiv asupra celor mai violenţi protestatari, a indicat armata, într-un comunicat. Acesta mai precizează că 2.500 de palestinieni au luat parte la revolte în Cisiordania, aruncând cauciucuri în flăcări şi bombe incendiare împotriva soldaţilor şi poliţiştilor de frontieră, care au răspuns atacurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.