Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război în toată regula între Turcia și Siria - Armata turcă a doborât două avioane militare siriene

suhoi 27 avion

Conflictul ditre trupele turce și armata lui Bashar al-Assad ia amploare în Idlib. Două avioane ale armatei siriene au fost doborâte duminică de armata turcă în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, unde Turcia a lansat o ofensivă militară împotriva trupelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, relatează AFP potrivit Agerpres.

La Damasc, agenţia oficială siriană Sana a transmis că două avioane de luptă au fost ''vizate'' de armata turcă, adăugând că cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze şi sunt ''teferi şi nevătămaţi''. Agenţia Sana mai afirmă că armata siriană a doborât o dronă, tot în Idlib, difuzând şi imagini care arată un aparat prăbuşindu-se în flăcări.

La rândul său, Ministerul turc al Apărării a anunţat că ''două avioane Sukhoi SU-24 ale regimului (sirian) care atacau avioanele noastre au fost doborâte''.

Conform ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cele două avioane SU-24 au fost doborâte de un avion F-16 al armatei turce deasupra zonelor controlate de regimul sirian în regiunea Idlib. Acelaşi ONG mai notează că 74 de soldaţi sirieni au fost ucişi, începând de vineri, în urma bombardamentelor armatei turce şi că a crescut frecvenţa confruntărilor directe între armatele siriană şi turcă.

Citește și: Theodor Paleologu AVERTIZEAZĂ PNL și USR-PLUS să renunțe la 'sectarism și tribalism de partid': 'NU am intrat în depresie'

Turcia a anunţat anterior că a lansat ''operaţiunea Scutul Primăverii'' împotriva regimului sirian la Idlib, drept represalii pentru un atac aerian sirian în care au fost ucişi 33 de soldaţi turci în această regiune unde Ankara susţine grupări rebele siriene şi pe care armata siriană încearcă să o recucerească.

În pofida escaladării conflictului armat din Siria, ministrul turc al apărării Hulusi Akar a ţinut să sublinieze că ţara sa nu doreşte o confruntare cu Rusia, principalul susţinător al regimului de la Damasc. Aviaţia militară rusă desfăşoară frecvent raiduri în Idlib pentru susţinerea operaţiunilor terestre ale armatei siriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.