Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război în Ucraina - Franța trimite trupe speciale la Kiev

nypost.com
ucraina razboi

Opt jandarmi din cadrul Grupului de Intervenție al Jandarmeriei Naționale (GIGN) au sosit miercuri seară la Ambasada Franței la Kiev, a anunțat ambasadorul Franței în Ucraina, Etienne de Poncins anunță Le Parisen.

Acești jandarmi ai unității de elită sunt acolo pentru a întări echipa de cinci membri ai GIGN prezenti permanent la fața locului, și ale căror misiuni sunt în special de a asigura protecția ambasadei și a personalului diplomatic. Potrivit armatei ucrainene, forțele ruse se apropiau vineri de Kiev dinspre nord-est și est. Două explozii puternice s-au auzit în zorii zilei de vineri, în centrul capitalei. Spania a anunțat că și-a evacuat vineri dimineața ambasadorul și personalul diplomatic de la Kiev, precum și o sută de cetățeni spanioli . Mai devreme dimineața, Jean Yves Le Drian încercase să-i liniștească pe francezii încă prezenți la Kiev. „Pentru moment, spunem comunității franceze să rămână închise în casele lor.

De îndată ce există posibilitatea de a pleca, am organizat un dispozitiv pentru a face acest lucru”, a explicat ministrul Afacerilor Externe la France Inter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.