Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a Vaticanului la invadarea Ucrainei

vatican

Vaticanul a apreciat joi că sunt încă posibile negocieri pentru găsirea unei soluţii paşnice la conflictul ruso-ucrainean, la câteva ore după atacul rus asupra Ucrainei, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Scenariile tragice de care se temea toată lumea devin, din păcate, realitate. Dar mai este timp pentru bunăvoinţă, mai este loc de negocieri", a declarat într-un comunicat Pietro Parolin, cardinal secretar de stat şi nr. 2 al Vaticanului, după Papa Francisc.

"Mai este loc pentru un exerciţiu de înţelepciune care (...) să protejeze aspiraţiile legitime ale tuturor şi să scutească lumea de nebunia şi ororile unui război", a adăugat monseniorul Parolin, evocând cele spuse în ajun de Papa Francisc.

"Resimt o mare durere în inimă în faţa agravării situaţiei din Ucraina. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii din ce în ce mai alarmante", a declarat miercuri suveranul pontif în finalul audienţei generale săptămânale.

"Rog toate părţile implicate să se abţină de la orice acţiune care ar putea provoca şi mai multă suferinţă populaţiilor, destabilizând coabitarea între naţiuni şi discreditând dreptul internaţional", a adăugat el.

"Noi, credincioşii, nu ne pierdem speranţa într-o sclipire de conştiinţă a celor care ţin în mâini destinele lumii", a mai spus joi cardinalul Parolin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.