Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război între oamenii legii: Foști membri ai CSM se amenință cu judecata

CSM

Fostul membru CSM, Alina Ghica, a declarat luni seara, că afirmațiile lui Adrian Neacșu, care este condamnat definitiv pentru corupție, nu ar trebui luate în seamă.

Citește și: Te doare mintea! Cum vrea Cătălin Predoiu să scape de Victor Ponta: Dai un like și gata

Fostul membru al Consiliului, Adrian Toni Neacşu, a afirmat că celebra Erata redactată de Curtea Constituțională, cu ajutorul căreaia Traian Băsescu a rămas la putere în urma referendumului de demitere a fost scrisă de conducerea CSM cu implicarea şefei Curţii Supreme şi a şefului DNA de atunci.

Citește și: Lovitură de teatru în cazul Gheorghe Nichita

Acesta susţine că în procesul de redactare a eratei care a fost apoi preluată de Curtea Constituţională, au fost implicaţi fosta şefă a Consiliului, Alina Ghica, vicepreşedintele Oana Schimidt Hăineală, şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu şi şeful DNA, Daniel Morar.

Citește și: Acuzații grave la adresa CSM: Celebra erată a fost concepută de Consiliu

”Afirmații făcute de un fost judecător condamnat definitiv pentru corupție (...) nu cred că trebuie să dezbatem niște subiecte nedovedite și făcute publice. Nu cred că apare numele meu pe vreun act al Curții Constituționale. Eu nu am văzut ca un om care a fost condamnt pentru corupție să mai apară în spațiul public să dezbată subiecte legate de justiție”, a declarat Alina Ghica  la B1 TV.

”În ceea ce privește modificările la Codul Penal și de Procedură Penală sunt în acord cu modificările Curții Constituționale, reprezintă un mijloc de eludare a controlului judecătorerssc asupra procedurii penale și asupra celorlalte proceduri. Nu vorbim de controlul judecătoresc înainte de legiferare, vorbim de poziția celui care trebuie să dea aviz. După ce o o lege a fost adoptată, noi nu mai comentăm ca magistrați această lege”, a mai spus aceasta.

”În funcție de starea de spirit pe care urmează să o am. Aceasta e o chestiune personală, e atac la persoana mea, nu vreau să implic plenul în această dispută”, a fost răspunsul Alinei Ghica la întrebarea dacă îl va acționa în instanță pe Adrian Toni Neacșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.