Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război la nivel înalt între SUA şi Rusia: Afirmaţii fără precedent din partea Moscovei

sua rusia

Postul de televiziune RT (fost Russia Today), acuzat de Washington că a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016, a comentat cu ironie, vineri, anunţul făcut cu o zi înainte de Twitter că acest post a finanţat anul trecut campanii publicitare pe reţeaua socială, transmite AFP. "Twitter dezvăluie Congresului american informaţii 'îngrozitoare' despre RT. Aparent, am cheltuit bani în campanii publicitare! Da, într-adevăr, ca orice alte media din întreaga lume", a scris grupul cu ironie într-un mesaj adresat AFP şi într-un articol publicat pe site-ul său.

Citește și: Val de scumpiri! Iată ce prețuri vor crește de la 1 octombrie

Audiat joi în Congresul american care anchetează asupra o posibilă ingerinţă rusă în scrutinul prezidenţial, un responsabil al Twitter a afirmat că RT "a cheltuit 274.000 dolari în conţinuturi sponsorizate în SUA, în 2016", a scris Twitter joi pe blogul său oficial. Conturile de Twitter ale Russia Today "au promovat 1.823 de tweet-uri care vizau în mod sigur sau probabil piaţa americană. Aceste campanii vizau utilizatori abonaţi la conturile media tradiţionale şi, în principal, evidenţiau tweet-urile despre actualitate", a detaliat grupul cu sediul în San Francisco, anunţă Agerpres.

Citește și: Vești bune pentru elevi! De ce reduceri vor beneficia

Canalul RT este frecvent acuzat de Washington că serveşte ca organ de propagandă al Kremlinului. La începutul anului, el a fost acuzat într-un raport al serviciilor americane de informaţii privind ingerinţa Moscovei în campania prezidenţială din SUA care s-a încheiat cu victoria lui Donald Trump. Moscova a negat în repetate rânduri că a încercat să influenţeze procesul electoral american. Acoperirea campaniei candidatei democrate Hillary Clinton a fost "constant negativă" pe RT, au subliniat serviciile de informaţii. RT dispune de canale care transmit în engleză, spaniolă şi arabă, având misiunea oficială de a prezenta telespectatorilor străini un "punct de vedere alternativ" şi o "trecere în revistă a poziţie ruse".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.